POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Svensson trollade och visade vägen - Gerndt lysande

Målskytt, en av de främsta mot Botswana och en lysande landslagsdebut från start. Alexander Gerndt levde upp till förväntningarna.
- Jag är glad åt Gerndt, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Landslaget vann årets första landskamp med 2-1 (1-0) på Cape Town Stadium sedan Anders Svensson avgjort med en känslig vänster.

Men matchens stora behållning var Alexander Gerndt. Han gav förbundskaptenen Erik Hamrén ett rungande besked om att han vill vara med och konkurrera om anfallsplatserna i det "riktiga" landslaget.

Den allsvenske skyttekungen, ensam på topp, var ständigt aktiv, löpvillig, försökte hela tiden göra sig spelbar och vågade när han väl fick bollen. Redan efter en kvart hade han haft två vassa avslut.

Efter 30 minuter slog han till. Gerndt sprang i djupled, tog ned Sebastian Erikssons passning i steget, fintade bort målvakten Noah Maposo och rullade in 1-0.

- En perfekt boll från "Seb" som han lägger bakom backlinjen. Jag tror att "Tobbe" (Hysén) stå offside och stannar och jag tar löpningen och kommer fri med målvakten och lägger den vid sidan, säger Gerndt.

Känslan?
- Jätteskönt, en lättnad.

Ändå var han inte nöjd med sina 82 minuter.

- Det var till och från, slarvade för mycket. Vi ska ha lite bättre koncentration. Jag hade väl en fem lägen där jag kan känna att jag kunde ha gjort det bättre.

Inte lite hård mot dig själv?
- Nej, fan heller. Det är så. Man ska inte missa någon passning, då har man gjort en bra match. Jag tycker att jag missade för många.

Du låter nästan lite besviken?
- Jag är trött. Det var jobbigt att spela i dag.

För två år sedan fick Rasmus Elm rubrikerna när landslaget drog till Kalifornien och slog Sven-Göran Erikssons Mexiko i Oakland. Det gav en plats i landslagstruppen mot Österrike några veckor senare och sedan startplats i VM-kvalet mot Portugal.

Kan Gerndt göra något liknande? Varför inte, tror landslagsveteranen Anders Svensson

- Det kommer inte att dröja länge innan han spelar i en annan liga än allsvenskan och fortsätter han bara att utvecklas kommer han definitivt att vara en spelare i landslagstruppen framöver.

Prestationen och vi pratar inte bara om målet var ett omedelbart genombrott, låt vara mot ett Botswana som kom med ett gäng spelare som till övervägande del hämtats från den inhemska ligan.

- Jag är glad åt Gerndt med de förväntningar han haft på sig om han ska ta chansen eller inte. Jag tycker att han tog den. Förutom målet tycker jag att han var pigg och duktig så länge han hade kraft. Han var helt slut när han bytte, säger förbundskaptenen Erik Hamrén och fortsätter:

- Om det är någon det varit förväntningar på någon, i synnerhet från medier, så är det honom.

Mest nöjd med i hans spel?
- Han är ju farlig och har en snabbhet som är väldigt intressant och bra touch på bollen också. Han har bra kvalitéer både rättvänd mot mål och felvänd mot mål. Det visade han här i dag också, säger Hamrén.

Landslaget avslutar vinterturnén mot Sydafrikas U23-landslag i Nelspruit på lördag.

TT - Fotbollskanalen

----------

Sverige
Hansson
Johansson, Backman, Almebäck, Bengtsson
Svensson, Eriksson
Molins, Jönsson, Hysén
Gerndt

Publicerad 2011-01-19 kl 19:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå