Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Sverige börjar titta på eventuella playoff-motståndare: "Så blir det"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige går in VM-kvalets avgörande.
Samtidigt tittar man på eventuella motståndare i ett playoff.
- De resorna bestäms väl efter de tre grupperna som spelas i kväll också, säger Luxemburg-scouten Lars Jacobsson.

Sverige tar emot Luxemburg hemma på Friends Arena i VM-kvalet under lördagen. Det är en match som Sverige förväntas vinna, men senast tog Luxemburg en meriterande poäng när man nollade Frankrike borta.

- De var oerhört organiserade och lågt oerhört lågt i förhållande till matchen innan mot Vitryssland där man jobbade med ett högt försvarsspel och var oerhört aggresiva. Så gick man ner lite lägre och jobbade oerhört hela matchen och låg väl organiserade, säger Sveriges Luxemburg-scout Lars Jacobsson.

Jacobsson menar att det var en inställningsfråga för Frankrike.

- Det känns lite som att koncentrationen kanske inte var hundra. Har man 34 avslut, eller vad de hade, och relativt bra lägen, plus att man var rätt stillastående i anfallsspelet. Det känns som att man var kanske en match framåt istället.

Två avgörande matcher står för dörren för Sverige. Och även om chansen fortfarande finns att vinna gruppen är det playoff som först och främst är troligt. Och Sverige har börjat fundera över eventuella playoff-motståndare och scoutning av dessa.

- Så blir det. Och de resorna bestäms väl efter de tre grupperna som spelas i kväll också. Vi pratar om att Jonas (Thern) åker och ser Danmark-Rumänien på söndag. Och sedan kommer nästa matcher. Det är några som är givna, Portugal och Schweiz vet man blir etta eller tvåa, Wales-Irland kan det också bli. De möts ju inbördes på en del ställen så det underlättar. Sedan det spännande med gruppen med Kroatien, Island, Turkiet och Ukraina, det skiljer två poäng inför dagen. Så det finns vissa parametrar innan man sätter sig på ett flyg, säger Lars Jacobsson.

Publicerad 2017-10-06 kl 16:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons