TV: Sverige föll mot Norge i årets första landskamp

Sverige (dam)

EM-året 2017 började med förlust för Sveriges del. I La Manga tappade svenskorna en 1-0-ledning mot Norge, med Linköpings guldtränare Martin Sjögren som debutant på bänken.
- Vi gör två rejäla misstag, man får säga att det är läropengar, säger Pia Sundhage till TT.

Sverige inledde 2017 med att möta Norge i La Manga. Matchen var tänkt att spelas i Pinatar men tvingades till att flyttas på grund av väderleken.

På den norska bänken gjorde Linköpings guldtränare Martin Sjögren debut som förbundskapten. Debutanten skulle få inleda med en seger. Alla matchens mål föll under en period på sex minuter i mitten på den första halvleken.

Sverige tog ledningen i den 20:e minuten när Sofia Jakobsson stötte in bollen i mål med axeln.

Direkt efter avsparken slog Norge en långboll som Lisa-Marie Karlseng Utland snyggt sköt in mål på halvvolley. Fem minuter senare tog Norge också lednigen när Jonna Andersson olyckligt styrde in bollen i eget mål.

- Vi gör två rejäla misstag, man får säga att det är läropengar. Men det ska inte få hända, det är mindre bra, säger Pia Sundhage till TT.

2-1 blev matchens slutresultat och Sverige fick alltså inleda EM-året med en förlust. På tisdag möter svenskorna England i Pinatar, om vädret tillåter.

- Jag tar med mig delar av vårt försvarsspel, Norge kommer inte till. Och kan Seger (Caroline) spela sådan här fotboll igen kommer det bli jättebra, säger Sundhage.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Bilderna kommer från Svenska Fotbollförbundet.

Publicerad 2017-01-19 kl 19:56