TV: Sverige i drömläge efter ny seger - Blackstenius med solomål

Sverige (dam)

Sverige har fått en smakstart på EM-kvalet. Under fredagen tog man fjärde segern på fyra matcher, borta mot Slovakien.
Guldhjälten från F19-EM i somras, Stina Blackstenius, gjorde ett läckert solomål.

Sverige tog tag i taktpinnen direkt i matchen, men skapade inte särskilt mycket till en början. I den 27:e minuten gav dock Emilia Appelqvist Sverige ledningen, efter att ha placerat in ett skott i det bortre hörnet från en position i utkanten av straffområdet. Precis innan målet hade Caroline Seger ett tungt skott i ribban.

Appelqvists mål var hennes första i landslaget någonsin.

I paus stod det 1-0. Då kom anfallstalangen Stina Blackstenius, guldhjälte från F19-EM i somras, in istället för Sofia Jakobsson.

I den 55:e minuten gjorde Sverige 2-0. På ett inlägg nådde försvararen Linda Sembrant högst och nickade in bollen i nät i det bortre hörnet.

Kort därefter satte inhopparen Stina Blackstenius, 20, sitt första landslagsmål. Anfallaren fick bollen på offensiv planhalva och bjöd på en soloaktion in i straffområdet, där hon chippade in 3-0 i det bortre hörnet.

Matchen slutade 3-0 till Sverige. Nu har Pia Sundhages lag vunnit de fyra första matcherna i EM-kvalet och står alltså på tolv poäng. Sverige leder gruppen och har fem poäng ner till tvåan Danmark.

- Ett stabilt Sverige, säger TV4:s expert Hanna Marklund.

TV4:s expert Malin Swedberg:

- Det var helt okej, men inget extra.

Sverige har ännu inte släppt in ett enda mål i EM-kvalet.

Sveriges startelva (4-3-3): Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Emilia Appelqvist, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger - Sofia Jakobsson, Pauline Hammarlund, Olivia Schough.

Slovakiens startelva: Korenciova, Harsanyova, Matysova, Biroova, Fischerova, Ondrusova, Hmirova, Zdechovanova, Bartovicova, Kolenickova, Skorvankova

Publicerad 2016-04-08 kl 18:47