TV: Sverige körde över Bosnien-Hercegovina - Elanga med två mål

U21-EM

Sverige dominerade hela matchen mot Bosnien-Hercegovina.
Anthony Elanga blev tvåmålsskytt när de vann med 4-0.
Därmed tar U21-landslaget med sig viktiga poäng i EM-kvalet, där de är gruppledare.
- Vi dominerar första halvlek, säger en belåten Anthony Elanga till C More efter drabbningen.

Sverige skapade ett par lägen direkt i matchinledningen. I ett av försöken föll Anthony Elanga i straffområdet, efter kontakt från Bosnien-Hercegovinas försvarare, men domaren valde att inte döma straff.

Men efter dryga 20 minuter blev det straff dömt för Sverige. Det var Wålemark som blev neddragen i straffområdet och Anthony Elanga klev fram till straffpunkten. Med ordentlig kraft skickade han in bollen vid vänstra stolpen, samtidigt som målvakten gick åt höger.

På första halvleks stopptid kom även 2-0 för Sverige. Sekvensen startade redan hos målvakten Samuel Brolin, som slog upp bollen till Sveriges mittfält. Bilal Hussein stod sedan för en djupledspassning till Patrik Wålemark,  som drev vidare upp på högerkanten och gick på skott från straffområdets utkant. Målvakten hade då redan gått ut, och Wålemark lyckades placera bollen bredvid honom och in vid vänstra stolpen.

Det var sedan Sverige som dominerade även i andra halvlek. Efter dygra 70 minuter spelade satte Uniteds talang Elanga sitt andra mål för kvällen. Nyligen inbytte Tim Prica spelade kyligt fram bollen i straffområdet och med enväl tajmad löpning kunde Elanga placera in bollen med en bredsida.

Och 3-0 stod sig inte länge. Bara minuter senare nickade Benjamin Nygren in 4-0, som även han nyligen blev inbytt.

Bosnien-Hercegovina tvingades till flera skadebyten under matchens gång, vilket resulterade i att de redan tidigt hade brukat alla sina fem byten. Bortalaget hade sedan svårt att få till en ordentlig slutforcering och lämnade planen mållösa.

- Jag tror det var en bra match. Vi dominerar första halvlek och sedan i andra halvlek - vi pratade i omklädningsrummet om att vi ville hålla mer i bollen - så gör vi det ännu bättre, säger en belåten Anthony Elanga till C More efter drabbningen.

Storsegern ger Sverige viktiga poäng i kvalgruppen, som de leder framför Italien.

Här är lagens startelvor.

Sverige: Brolin - Ali, Ousou, Vagic, Svensson - Wålemark, Gustavsson, B. Hussein, Elanga - Al-Hajj, Sarr

Bosnien-Hercegovina: Cetkovic - Barisic, Milojevic, Nikic - Osmic, Begic, Djokanovic, Mesinovic - Savic, Basic, Masic

Publicerad 2021-11-12 kl 20:02