TV: Sverige krossade Skottland - vann med hela 6-0

Sverige (dam)

Sverige tog emot Skottland i genrepet inför OS-kvalet under tisdagen - och vann med hela 6-0.

I början på mars går Sverige in i det tuffa OS-kvalet mot Norge, Schweiz och Holland. Efter en veckas träningsläger i Göteborg avslutades landslagssamlingen med ett genrep mot Skottland.

Det började bra för Sverige, som direkt tog tag i taktpinnen. I den elfte minuten kom Lotta Schelin fri i straffområdet, men en skotsk back tog tag i anfallarens fot och drog ner Schelin.

Sverige skulle dock ta ledningen ändå, även om det dröjde till den 40:e minuten. Lisa Dahlkvist stänkte in 1-0 det bortre hörnet när hon fick bollen någon meter utanför straffområdet.

Kort därefter lyfte Magdalena Eriksson in 2-0 via stolpen och innan paus hann även Sofia Jakobsson göra 3-0 för Sverige.

I den 68:e minuten gjorde Lotta Schelin 4-0 till Sverige. Efter en långboll löpte sig Schelin till ett avslutsläge och hittade nätet.

Tio minuter senare dunkade Pauline Hammarlund in 5-0 till Sverige. Hon klippte till med ett långskott som letade sig in i ena hörnet. Hammarlund rundade sedan Skottlands målvakt några minuter senare, lurade en försvarare och la in 6-0 till Sverige.

Se alla sex mål i spelaren ovan.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 15 Jessica Samuelsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Ericsson - 20 Emilia Appelqvist, 7 Lisa Dahlkvist, 17 Caroline Seger - 8 Lotta Schelin, 22 Olivia Schough, 10 Sofia Jakobsson.

Ersättare: 12 Hilda Carlén, 21 Emelie Lundberg - 2 Petra Andersson, 4 Emma Berglund, 9 Stina Blackstenius, 11 Jenny Hjohlman, 13 Josefin Johansson, 14 Jonna Andersson, 16 Lina Nilsson, 18 Fridolina Rolfö, 19 Pauline Hammarlund.

Publicerad 2016-01-26 kl 19:54