TV: Sverige krossade Ungern - gjorde sex mål på 13 minuter

Sverige (dam)

Sverige vann med hela 8-0 mot Ungern i EM-kvalet.
Efter en första halvlek med ett mål kunde Sverige köra över Ungern i den andra halvleken.
- Det är alltid roligt att vinna med många mål, säger Anna Anvegård till TV4.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

Svenska damlandslaget tog under torsdagen emot Ungern på hemmaplan i EM-kvalet. En match som på förhand skulle bli en enkel vinst för Sverige. I den första halvleken såg den ut att bli väldigt jämn, men i den andra havleken skulle det lossna för Sverige.

Efter drygt fem-sex minuter fick Sverige sitt första läge, och det var inget dåligt läge. Kosovare Asllani fick en passning från vänster och skulle bara lägga in bollen i öppet mål, men missade bollen.

Sverige tog ledningen efter tolv minuter, det efter en hörna. Lina Hurtig fick en chans med huvudet, och den tog hon. Bollen seglade över målvakten i Ungern och in i mål.

I den 36:e minuten skulle damallsvenskans skytteligaledare Anna Anvegård få en jättechans. När bollen efter ett skott spelades in i straffområdet stod Anvegård rätt placerad, men från några meters håll träffade anfallaren inte det öppna målet och resultatet var fortsatt 1-0.

Efter 42 minuter spelade Asllani en perfekt djupledsboll till Lina Hurtig, som försökte driva förbi målvakten i Ungern - men blev fälld. En kapning som resulterade i ett rött kort för den ungerska målvakten.

1-0 stod sig till paus.

Efter bara några minuter i den andra halvleken var Chelseas Magdalena Eriksson nära att ge Chelsea ledningen. Mittbacken tog sig loss på en hörna och kunde styra bollen i stolpen.

I den 59:e minuten skulle Anvegård få sätta sitt mål som hon jagade under matchen. Efter en hörna, och en jättebra räddning av Ungerns inbytte målvakt kunde Anvegård nicka in 2-0-målet för Sverige.

Då hade det lossnat för Sverige. För ytterligare några minuter senare kom 3-0 efter ett fint anfall, Anvegård igen. Två minuter senare kom det fjärde målet, denna gången från mittbacken Eriksson som kunde nicka in bollen på en hörna.

Och det skulle inte dröja många minuter innan 5-0-målet skulle komma. Ytterligare en fast situation ledde till nickläge för Hurtig, som inte gjorde några misstag och satt dit bollen. Kort därefter kom även 6-0 och 7-0, genom Anvegård och Ilestedt.

I slutet på matchen hann Sverige även med att göra 8-0, det genom Sembrant.

Resultatet innebär att Sverige toppar sin EM-kvalgrupp med 12 poäng på fyra matcher.

- När man har gjort lite sånna mål innan så vet man ungefär vart bollarna brukar dimpa ner och vart man ska hålla sig, samtidigt något också som jag försökt trycka på lite extra och hålla mig i bra position inne i straffområdet, säger Anna Anvegård till TV4.

Peter Gerhardsson efter matchen:

- Anfallsmässigt så förutom det målet vi gör där (i första halvlek) så borde vi kanske gjort något mer mål på de bra lägena som vi har. Glädjande naturligtvis att vi gör sex mål på fasta situationer, säger han till TV4.

Sverige: Falk - Ilestedt, Sembrant, Eriksson, Andersson - Björn, Seger, Asllani - Jakobsson, Anvegård, Hurtig.

Ungern: Biro - Mosdoczi, Nemeth, Turanyi, Csiki - Jakabfi, Racz, Csiszar - Süle, Zagor, Zeller.

Publicerad 2020-09-17 kl 20:38