TV: Sverige övertygade - körde över Backes Finland

Sverige (herr)

Sverige avslutade januariturnén med en imponerande 3-0-seger mot Finland.
Hasse Backe fick därmed en surt smaksatt start som finsk förbundskapten.
-  Jag är nöjd med årets första seger och hur vi uppträdde, säger Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

Erik Hamréns mannar avslutade januariturnén i Abu Dhabi med en övertygande 3-0-seger mot Finland för vilka Hasse Backe debuterade som förbundskapten.

Det var dock inte långt borta med en tung start för Sverige, men en debuterande Patrik Carlgren avvärjde finnarnas jätteläge i matchinledningen.

I mitten av den första halvleken var i stället Sverige ytterst nära att bryta dödläget. En för dagen mycket aktiv Viktor Claesson snodde till sig bollen strax utanför det finska straffområdet varpå han avlossade kanonen.

Skottet tog dock i ribbans underkant och ut.

Sverige skulle dock ta ledningen innan domaren blåste av för halvtidsvila. Efter ett fint anfall där Mikael Ishak klackade bollen till Emil Salomonsson lade Blåvitt-försvararen in bollen i mål.

Målet dömdes dock bort då Ishak gjordes ned och Salomonsson fick försöka på nytt - denna gången från straffpunkten.

Därifrån gjorde Salomonsson inga misstag och Sverige hade med sig en 1-0 ledning in till pausvilan.

Till den andra halvleken bestämde sig Hamrén för fem byten där Melker Hallberg, Anton Tinnerholm, Emir Kujovic, Adam Lundqvist, Sebastian Eriksson samtliga äntrde planen.

För svensk del blev det en riktig drömstart på den andra halvleken när Melker Hallberg med en sträckt vrist tryckte in 2-0 vid den bortre stolproten.

Med halvtimmen kvar att spela såg Emir Kujovic till att göra sitt första landslagsmål efter att han från nära håll placerat in Adam Lundqvist välslagna inlägg.

- Jag är nöjd med första segern för året och med hur vi uppträdde. Defensiven satt bra och vårt anfallsspel var betydligt bättre än senast, säger Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

I samband med målet gjordes ytterligare fyra svenska byten där Alexander Fransson, Christoffer Nyman, Linus Wahlqvist och Örebro SK-målvakten Jacob Rinne kom in.

Trots flera bra möjligheter åt båda hållen blev det inga fler mål och Sverige avslutade januariturnén med en övertygande seger mot grannarna i öst.

Vad tar du främst med dig från den här turnén?
-  Det att vi har fått se alla spelare i match och framförallt på träning. Att vi fått lära känna spelarna som själva får väldigt mycket. Det var en stor skillnad i dag mot matchen senast och man märker att de spelar med ett helt annat lugn. Nästa gång de kommer med i A-landslaget så har de varit med om det här och det betyder mycket.

Nästa A-landslagssamling är i samband med träningsmatchen på Friends Arena mot Tjeckien den 29 mars.