Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Sverige räds inte våldsam publik: "Roligare att spela när det är tryck"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

PODGORICA. Montenegro har haft problem med sina hemmafans.
Inget Sverige räds.
- Uefa arrangerar det här och jag har aldrig varit rädd, säger Erik Hamrén.

Lördag kväll väntar EM-kvalet Montenegro-Sverige och räkna med att det blir drag på läktarna även om det inte blir utsålt. Det är ingen hemlighet att Montenegro har haft stora säkerhetsproblem i samband med landskamper.

Framför allt mot England 2013 gick det överstyr. Det brann på läktaren, det kastades grejer på spelarna och det var hotfullt - och förbundet fick nya böter.
- Jag fick allt möjligt kastat på mig. Tändare, tuschpennor, allt. Allt de hade till hands, en stor flaska Evian, sa målvakten Joe Hart till The Telegraph då.

Under 2011 invaderade hemmafansen planen vid slutsignalen mot England och och året efter kastade fansen in bengaler på planen i samband med kvalmatcherna mot San Marino och Tjeckien. Mot Polen fick den gästande målvakten ett säte kastat mot sig och allt gav böter på 800 000 kronor.
 - Uefa arrangerar det här och jag har aldrig varit rädd. Det är lite extra skoj när det är tryck på läktarna, säger Erik Hamrén.

Funderar du på det när du tar ut spelarna?
- Nej, alla har varit med om det här och jag tar ut spelare som ska kunna spela.

Mikael Lustig ser också fram emot trycket i det som kallas Montenegros viktigaste match någonsin.
- Så klart att deras publik och deras fans kommer att vara bakom laget och att det blir en riktigt bra atmosfär, även om det aldrig är positivt när det går överstyr, säger ytterbacken Mikael Lustig.

Blir du rädd?
- Jag har aldrig varit rädd, men har aldrig varit med om att det urartat på det sättet.

- Det är en viktig match för dem och de går för tre poäng men det gör vi också. Inledningen är alltid viktig på en match, de vill ha tidigt mål men det hoppas jag undvika.

Även Andreas Granqvist är sugen på att spela på Gradski-stadion:
- Det blir ett otroligt bra tryck och det är alltid roligare att spela då. jag är van vid det från Italien där det hänt en del.

Varit rädd?
- Inte direkt, vi hade hade incident i Genoa men aldrig varit rädd. Vi hade en match mot Siena där några supportrar ville in på planen eftersom de inte var nöjda med resultatet.

Publicerad 2014-11-15 kl 18:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons