POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
51v

TV: Sverige ställs mot ett skickligt Schweiz: "Kommer definitivt testa oss"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Asllani i spelaren ovan.

I dag drabbar Sverige samman med Schweiz i Algarve Cup.
Då gäller det att landslaget är med i försvarsspelet.
- Schweiz kommer ju definitivt att testa oss defensivt, säger Kosovare Asllani till TV4.

Under onsdagen drar den årliga turneringen Algarve Cup igång. Sverige möter i sin grupp  Schweiz och Portugal. I den första matchen ställs landslaget mot Schweiz och det är en nation som har flera kvalitetsspelare, däribland Ramona Bachmann som tidigare spelat i Umeå liksom Rosengård, men som numera representerar Chelsea.

Matchen mot Schweiz tror den svenske landslagsspelaren Kosovare Asllani är en bra värdemätare inför sommarens VM i Frankrike, då Sverige möter USA (regerande mästare), Chile och Thailand i sin grupp.

- Schweiz kommer ju definitivt att testa oss defensivt. Defensiven har vi sett fungera tidigare och de är lika USA i spelstilen. De kommer testa oss och har några spetsspelare. Det har alltid handlat om att vi försvarar som ett lag, men jag tror också att det handlar om att vi måste anfalla som ett lag. Det måste vi jobba på i detaljer. VI har mycket folk som fyller på som ger oss tid i den sista tredjedelen. Vi måste spela på rätt fot så att vi kan spela rättvända så ofta som möjligt mot ett sådant lag, säger Kosovare Asllani till TV4.

Linköpingspelaren medger också att de båda matcherna i gruppspelet av Algarve Cup blir viktiga test inför sommarens världsmästerskap.

- Algarve cup är väldigt viktigt för oss för nu har vi satt vårt spel och det är detaljer som ska nötas och i ett VM-slutspel är det detaljer som avgör.  Det är inte så stor skillnad från lag till lag. Att få möta två motståndare här som är lika våra VM-motståndare är otroligt viktigt.

Se hela intervjun med Kosovare Asllani spelaren ovan.

Mötet mellan Sverige och Schweiz sänds på C More Fotboll, TV12, och streamat på cmore.se under onsdagskvällen. Matchstart 17.45.

Publicerad 2019-02-27 kl 07:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå