TV: Sverige tappade mot Frankrike efter misstänkt offsidemål

Sverige (herr)

Sverige hade ledningen mot Frankrike på Stade de France.
Men två snabba mål efter tveksamma domslut gjorde att hemmalaget kunde vända och vinna.
- Det känns surt som fan, säger Emil Forsberg till Kanal 5 efter matchen.

Janne Andersson valde att ställa ett tämligen oerfaret lag på banan i bortamötet med Frankrike, med spelare som Jakob Johansson, Ludwig Augustinsson och Emil Krafth från start.

Sverige startade dock matchen starkt och stod upp mot ett Frankrike som hade det mesta av bollen. Det var också Sverige som fick matchens första chans - i den elfte minuten hittade en inläggs-frispark från Ludwig Augustinsson John Guidetti framför mål, som inte fick någon vidare träff på bollen. Ola Toivonen kunde så när fånga upp bollen i straffområdet, men Frankrike lyckades få bort bollen.

Frankrikes bästa chans i matchinledningen kom i minut 15 då Paul Pogba fick till ett skott som gick strax över Robin Olsens ribba.

Tio minuter senare fick Sverige en ny chans att göra mål, då Ola Toivonen fick ett avslutningsläge i straffområdet efter bra kombinationsspel från Sverige, men Laurent Koscielny kastade sig och kunde täcka undan skottet.

I inledningen av den andra halvleken tog Sverige ledningen mot Frankrike. Emil Forsberg fick till en lurig träff på en frispark som ställde Hugo Lloris och gick in i mål.

Det dröjde dock inte länge innan Frankrike kvitterade. Paul Pogba fick huvudet på ett ilägg från Dimitri Payet efter en hårt dömd frispark i den 57:e minuten och knoppade in 1-1.

I den 65:e minuten tog sedan Frankrike ledningen. Robin Olsen tappade bollen i en höjdduell med, en till synes offsidestående, Antoine Griezmann, bollen hamnade framför fötterna på Dimitri Payet som kunde sätta 2-1.

Den bästa kvitteringschansen för Sverige fick Isaac Kiese Thelin med knappa fem minuter kvar då han framspelad av Ola Toivonen sköt strax utanför. Blågult hämtade sig dock aldrig från underläget, Frankrike höll undan och vann med 2-1.

- Det är surt. Okej, de har mycket boll, men vi skapar lägen. Jag har en bra känsla trots att vi förlorar. Det känns som att vi gör en bra insats totalt lagmässigt. Vi skapar chanser till att göra mål, säger Emil Forsberg till Kanal 5 efter matchen.

Forsberg var inte helt nöjd med domarnivån.

- Jag tycker att vi får lite billiga frisparkar emot oss och de får billiga frisparkar med sig. Men sett till hela matchen tycker jag att vi gör det bra. Det är farligt att släppa in ett mål så snabbt efter att man gjort ett. Det är ett skitmål, det känns surt som fan.

Segern gör att Frankrike nu är ensam gruppetta i grupp A i VM-kvalet, med tio poäng på fyra matcher. Sverige ligger på andra plats tre poäng bakom. Holland kan gå om Sverige upp till andra plats om de på söndag vinner med två måls marginal eller mer mot Luxemburg.

Nästa match i VM-kvalet för Sverige spelas först i vår, den 25 mars hemma mot Vitryssland. Nästa landskamp spelas dock redan på tisdag, då man möter Ungern i en träningsmatch.

Se målen i matchen från Sporten-sändningen i spelaren ovan.

Frankrike: Lloris - Sidibe, Varane, Koscielny, Evra - Sissoko, Pogba, Matuidi, Payet - Griezmann, Giroud.

Sverige: Olsen - Krafth, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Augustinsson - Durmaz, Johansson, Ekdal, Forsberg - Toivonen, Guidetti.