TV: Sverige utslaget ur EM - Belgien vann med 1-0

Sverige (herr)

Erik Hamrén och Zlatan Ibrahimovic har gjort sin sista landskamp.
Sverige förlorade mot Belgien med 1-0 och åkte ur gruppspelet i EM.

Efter bara några minuter var Sverige nära att ta ledningen. Belgien misslyckades med att få bort bollen från sitt straffområde och den hamnade hos Marcus Berg, som blev helt fri framför mål. Men Bergs skott gick rakt på Thibaut Courtois som räddade.

Det var Sveriges första skott på mål i hela EM. Det tog alltså 184 minuter innan det första avslutet innanför målramen gjordes.

Belgien skapade en del halvchanser under de första 25 minuterna, innan Zlatan Ibrahmovic fick sitt första heta läge. Han fick bollen utanför straffområdeslinjen och klippte till. Men skottet gick en halvmeter utanför den bortre stolpen.

Belgarna fortsatte dock att komma till lägen, även om det där sista saknades. Bland annat var Romelu Lukaku nära att nå fram till bollen precis framför mål på ett inlägg i den 35:e minuten.

Någon minut innan pausvila var Belgien ytterst nära att sätta 1-0. Thomas Meunier skarvade ett inlägg bara centimeter utanför den bortre stolpen.

I den 63:e minuten fick Sverige in bollen i mål, men då blåste domaren av för frispark. Troligtvis för vad domaren ansåg vara en hög spark från Marcus Berg. Direkt efteråt byttes Berg ut mot John Guidetti.

I den 70:e minuten bytte Erik Hamrén ut Sebastian Larsson och tog in Jimmy Durmaz. Kort därefter missade Romelu Lukaku ett ganska fritt läge. Eller, Andreas Isaksson kom ut bra och räddade.

Zlatan Ibrahimovic hade en tung frispark med en kvart kvar att spela, som Courtois räddade ut till inkast. Några minuter senare testade Dries Mertens med ett skott som Isaksson med viss möda kunde stöta ut till hörna.

I den 83:e minuten fick Andreas Granqvist till en nick som räddades på mållinjen. Bara minuten efteråt satte Radja Nainggolan 1-0 till Belgien. Han tog emot bollen några meter utanför straffområdeslinjen och pangade in bollen via Erkan Zengin i det bortre hörnet.

Belgien vann med 1-0 och Sverige är nu utslaget ur EM, utan att ha gjort ett enda mål.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Sveriges startelva: Andreas Isaksson - Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Martin Olsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Emil Forsberg, Marcus Berg, Zlatan Ibrahimovic

Belgiens startelva: Thibaut Courtois – Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen – Axel Witsel, Radja Nainggolan – Carrasco, Kevin De Bruyne, Eden Hazard – Romelu Lukaku