TV: Sverige vann mot Georgien - efter Zlatan-briljans

Sverige vann VM-kvalpremiären mot Georgien.
Det efter ett Viktor Claesson-mål, vackert framspelad av Zlatan Ibrahimovic.
- Vi famlar lite efter spelet så vi får vara nöjda att vi vinner, säger Claesson till C More.

Se Höjdpunkterna i spelaren ovan.

Under torsdagskvällen inledde Sverige sin resa mot VM i Qatar 2022 genom att möta Georgien på hemmaplan. På topp startade Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak, medan Emil Forsberg fick inleda på bänken då Viktor Claesson tog plats till vänster på mittfältet.

Sverige hade problem i inledningen av matchen och Georgien skapade flera jättelägen. Till exempel hade Giorgi Kvilitaia ett kanonläge en kvart in i matchen, men forwardens avslut gick mitt på Kristoffer Nordfeldt.

Sverige åt sig in i matchen och drygt 30 minuter in i matchen skulle Blågult ta ledningen. Ibrahimovic fick bollen i offensivt straffområde, tog ner den på bröstet och med en läcker vrickning spelade han fram Claesson. Yttermittfältaren tog emot bollen och med ett distinkt avslut satte yttermittfältaren dit 1-0 för Sverige, vilket också var ställningen i halvtid.

Första halvlek var intensiv och spelet böljade fram och tillbaka, men i andra sänktes tempot och Sverige hade problem att skapa chanser framåt. Samtidigt var inte Georgien speciellt farligt på offensiv planhalva.

I mitten av andra halvlek byttes Albin Ekdal in för Sverige, men det blev inget lyckat inhopp. Bara ett par minuter efter han äntrade planen skadade sig Ekdal efter en duell på mittplan och han tvingades till byte.

- Aj, han tar sig direkt för låret, kommenterade Åke Unger i C Mores sändning och fortsatte:

- Inga bra nyheter för Sverige. Han bandagerar låret och det kommer bli byte.

Med tio minuter kvar skapade Georgien ett jätteläge att kvittera. Laget spelade in bollen i offensivt straffområde och Kristoffer Nordfeldt i Sveriges mål tvingades till en jätteräddning.

Närmare än så kom dock inte Georgien och Sverige vann därmed matchen med 1-0.

Claesson till C More efter matchen:

- Det är målet och segern man tar med sig. Men vi famlar lite efter spelet så vi får vara nöjda att vi vinner här i dag.

- Det är svårt att säga vad som inte fungerar. Det är första kvalmatchen och vi ska sätta ett nytt lag. Vi krigar för varandra och det räcker till tre poäng.

I matchen skapade Georgien flera omställningslägen vilket Claesson inte var nöjd med.

- Det är klart att vi inte är nöjda med att de fick så många omställningslägen. De var skickliga när de började rulla också och det är ett bra lag.