TV: Sveriges dystra svit fortsätter – men Guidetti fick slut på måltorkan

Sverige (herr)

Fem matcher utan vinst.
Sverige spelade 1-1 mot Slovakien och den dystra sviten fortsätter, även om John Guidetti fick se ett slut på sin måltorka.
- Jag tycker att vi ska vinna den här matchen med ett par, tre mål, säger förbundskapten Janne Andersson till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Det var tung läsning för det svenska landslaget inför matchen mot Slovakien. Efter VM-uttåget mot England hade Blågult förlorat mot Turkiet och Österrike och mot Ryssland blev det 0-0.

När landslaget ställdes mot Slovakien hade Blågult inte vunnit någon av sina senaste fyra matcher. Nu var den dystra sviten nära på att brytas – i stället förlängdes den.

Slovakien började stark och hade ett skott i stolpen i den första halvleken. Men efter paus spelade Sverige upp sig och skapade tryck.

Det gav utdelning och Sverige tog ledningen efter 52 minuters spel. Oscar Hiljemark drev fram och spelade ut till Kristoffer Olsson på högerkanten. AIK-spelaren slog ett inlägg som träffade en slovakisk back och därefter studsade bollen till Guidetti. Anfallaren gjorde inget misstag och petade in 1-0. Det innebar att Guidetti bröt sin måltorka. Alaves-anfallaren hade inte gjort mål i landslaget sedan 5 juni 2016. Då slog han till mot Wales.

Därefter fortsatte Sverige att skapa chanser och Blågult fick en indirekt frispark kort efter ledningsmålet. Men då träffade Jimmy Durmaz muren.

Även Marcus Berg fick en bra möjlighet att utöka ledningen, men efter sjabbel rann läget ut i sanden.

Sveriges oförmåga att förvalta sina lägen resulterade i att Slovakien kunde kvittera. Debuterande Kristoffer Peterson, som precis kommit in i matchen, tappade bollen på mittfältet. Slovakien kunde avancera efter bolltappet och Albert Rusnak i bortalaget avancerade och tryckte i väg ett hårt avslut som Kristoffer Nordfeldt inte kunde parera.

Efter matchen berättade förbundskapten Janne Andersson att han var förbannad i halvtid.

- Det är en första halvlek där vi är väldigt passiva och otydliga. De är väldigt bollskickliga, men vi behöver inte göra dem bättre än vad de är. De fick gott om tid på sig och vi hade väldigt osynkad press. Sedan var vi väldigt otydliga i vårt passningsspel. Jag var irriterad i paus. Jag tror faktiskt inte att varit så irriterad som förbundskapten. Jag tycker det var en riktigt dålig första halvlek. Ingången är att de kommer med sitt bästa lag och vi gör många byten och jag vill ju se att man vill vara med. Jag var besviken och irriterad, men jag tycker att vi lyfter rejält i andra halvlek och får ett rejält svar. Jag tycker att vi ska vinna den här matchen med ett par, tre mål, säger förbundskapten Janne Andersson till C More.

Rusnaks mål blev matchens sista, vilket innebär att Sverige inte vunnit sedan man besegrade Schweiz i VM.

Sverige: Karl-Johan Johnsson (Kristoffer Nordfeldt i andra halvlek) - Emil Krafth, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson - Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Oscar Hiljemark - Sebastian Andersson, John Guidetti.

Slovakien: Dubravka - Sabo, Skriniar, Skrtel, Hancko - Kucka, Lobotka - Rusnak, Hamsik, Mak - Nemec