TV: Sveriges första Nations League-poäng - mållöst mot Ryssland

Sverige (herr)

Sverige tog sin första Nations League-poäng med 0-0 borta mot Ryssland.
Andreas Granqvist och Marcus Berg hade båda kanonlägen att fixa en svensk seger.
- Vi är tillbaka och ser ut som ett bra fotbollslag igen, säger förbundskaptenen Janne Andersson till TV4.

Efter förlust mot Turkiet hemma i Nations League-premiären väntade en viktig match för Sverige, borta mot Ryssland. Albin Ekdal, som blev pappa tidigare i veckan, ersattes av Gustav Svensson bredvid Sebastian Larsson på centralt mittfält.

I en ganska händelsefattig match hade båda lagen ett par vassa chanser. Men det slutade 0-0 i Kaliningrad.

Sverige fick en tidig hörna och var nära att ta ledningen. Andreas Granqvist blev ren i mitten av straffområdet men fick bollen på axeln och missade mål.

Denis Tjerysjev hade Rysslands farligaste chans under halvleken. Ett stenhårt avslut från VM-succén gick tätt utanför stolpen.

I slutet på halvleken fick Sverige en hörna och vara på nytt. I andravågen blev Marcus Berg helt ren när han nickades fram, men anfallaren missade bollen i avslutsläget.

Tio minuter från slutet fick Daler Kuzjajev på ett fint skott. Robin Olsen kastade dock upp en hand och styrde undan avslutet.

Matchen slutade 0-0 och Ryssland har nu fyra poäng i Nations League-gruppen.

- Jag tycker att det är en stark match. Sen hade jag gärna velat vinna. Jag tycker vi har några mer lägen ändå. Sen gör ju Robin den här fina räddningen och då får vi vara nöjda med 0-0 då, säger förbundskaptenen Janne Andersson till TV4 efter matchen.

Sverige har en poäng efter den mållösa matchen.

- Vi är tillbaka och ser ut som ett bra fotbollslag igen som jag inte tycker vi gjorde hela matchen mot Turkiet, säger Janne Andersson.

Värt att notera är att Kristoffer Peterson som är med i Janne Anderssons landslagstrupp för första gången fick sitta på läktaren.

Lagens startelvor:

Ryssland: Guilherme - Fernandes, Neustädter, Dzhikiya, Rausch - Zobnin, Gazinski - Ionov, Golovin, Tjerysjev - Dziuba.

Sverige: Olsen - Lustig, Granqvist, Nilsson Lindelöf, Augustinsson - Claesson, Svensson, Larsson, Forsberg - Berg, Kiese Thelin.