TV: Sveriges U21 föll mot Frankrike - rasar mot billig straff: "Är felaktigt dömd"

Sverige

Bara minuter återstod till pausvilan när olyckan var framme för Sverige. På en tveksamt dömd straff tog Frankrike ledningen i U21-playoffen.

- Felaktigt dömd, säger kommentatorn Jesper Hussfelt.

Det svenska U21-landslaget i fotboll förlorade med 0—2 borta i det första playoff-mötet mot Frankrike.

Resultatet gör att EM-drömmen lever — om än knappt.

Efter en stark defensiv insats hela matchen var olyckorna framme i slutet av varje halvlek.

En mycket tveksamt dömd straff i den första halvleken och ett riktigt franskt klassmål i slutet av den andra gör att utgångsläget i tisdagens retur är riktigt tufft.

- Vi kan konstatera att domaren gör ett misstag där, det ska absolut inte vara någon straff, sade TV12:s kommentator Jesper Hussfelt.

Geoffrey Kondogbia nickade in 2-0-målet i slutminuterna efter en hörna, men det var en olycklig situation i den första halvan som gjorde att svenskarna fick jobba extra hårt hela matchen.

Ytterbacken Ludwig Augustinsson fick en nick från nära håll på sin arm och den danske domaren valde - något tveksamt, minst sagt - att blåsa straff.

- Han lyfter inte upp armen för att skydda sig eller någonting, så det var fel av domaren, sade expertkommentatorn Anders Andersson.

AIK-målvakten Pontus Carlgren gick åt rätt håll på Thauvins straff, men lyckades inte hinna dit.

John Guidetti och Isak Kiese Thelin var rätt isolerade på topp under matchen, men låg ändå bakom några farliga chanser. Guidetti spelade även fram Simon Tibbling till ett riktigt bra läge, men bollen gick över.

I slutminuten kämpade Guidetti fram en frispark ur farligt läge, men Melker Hallberg sköt över.

Resultatet gör att det krävs minst tre mål på Örjans Vall nästa vecka för att nå EM.

Sverige: 1. Patric Carlgren – 2. Joseph Baffo, 3. Alexander Milosevic (C), 4. Filip Helander, 5. Ludwig Augustinsson – 6. Isak Ssewankambo, 7. Abdul Khalili, 8. Oscar Lewicki, 9. Simon Tibbling – 10. John Guidetti, 11. Isak Kiese Thelin.

Frankrike: Aréola; Zouma - Laporte - Umtiti - Kurzawa; Kondogbia - Sanson - Imbula; Thauvin - Martial - Ntep.

Publicerad 2014-10-10 kl 20:38