Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

TV: SvFF-toppen efter förhandlingarna: "Vi har väldigt rättvisa villkor"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Håkan Sjöstrand i spelaren ovan.

Svenska Fotbollförbundet och spelarna i damlandslaget är överens om ett nytt avtal.
Det efter förhandlingar som utåt innehållit hårda ord från bland annat generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.
- Nu får vi lägga det som varit bakom oss, säger han till Fotbollskanalen.

Efter en längre tids förhandlingar och hot om bojkott av Fotbollsgalan är nu Svenska Fotbollförbundet och spelarna i damlandslaget överens om ett nytt avtal, som löper över fyra år från den 1 januari 2017.

Parterna enades under ett möte på onsdagen.

- Det var ett bra och konstruktivt möte. Det är naturligtvis bra att vi kommit fram till en överenskommelse. Vi hade båda två som målsättning att komma överens och det gjorde vi, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Tillmötesgick ni spelarna när det gäller det krav som de hade när ni gick in i mötet?
- Det som är intressant nu är att vi nått en överenskommelse som bägge parter är nöjda med.

Spelarna i damlandslaget planerade att bojkotta Fotbollsgalan och i förlängningen var även träningslandskampen mot Frankrike den 27 november i fara, och när Håkan Sjöstrand svarade på det häromdagen var han tydlig med att han inte tror att hot och strejk är rätt väg att gå. Efter att Sveriges herrlandslag slagit ut Italien och nått VM menade han också på att det faktum att damlandslagets bekräftat sina bojkottsplaner för Fotbollskanalen i söndags påverkade herrlandslagets spelare inför returen mot Italien.

- Det viktiga är att vi nått en överenskommelse, det tycker jag är bra. Sen får vi lägga det som varit bakom oss, och det finns alltid ett lärande i det.

Ångrar du att du var hård i din ton eller hur ser du på förbundets och ditt agerande?
- I sammanhanget så var det en del tyckande och åsikter utan insikter. Men jag uppfattar att jag har haft en bra dialog Spelarföreningen.

I en intervju med TV4 säger Sjöstrand följande på frågan om damlandslaget nu närmat sig den ersättning som herrlandslaget får:

- Vi har väldigt rättvisa och bra villkor. Vi har haft jättebra och konstruktiva diskussioner.

Var det när tjejerna satte ner foten och hotade om att bojkotta Fotbollsgalan som allt satte fart?
- Vi har velat få till ett långsiktigt avtal och vi tror inte att hot och bojkott leder till något långsiktigt och bra. Vi hade ett möte med Spelarföreningen i förra veckan där vi sa: "Nästa vecka ska vi försöka knyta ihop det här". Men vi behövde även åka ner till Italien däremellan.

Men bojkotten sammanträffar ju nu med att det finns ett avtal...
- Det är mer era spekulationer i det hela, att ni drar de slutsatserna. Vi var överens i förra veckan om att försöka nå i mål. Vi hade nått i mål oavsett om det varit en Fotbollsgala eller något annat. Men det var viktigt att få det på plats, för vi vill att de ska vara på plats på galan. De är en jätteviktig del av svensk fotboll.

Tidigare under onsdagen gick Aftonbladet ut med uppgifter om att det tidigare avtalet gav spelarna 230 kronor om dagen under landslagssamlingarna. Den summan höjs nu.

- Tjejerna får ett bättre avtal, säger Spelaföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark till TV4.

Publicerad 2017-11-15 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons