Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Tankovic trodde inte på något mer landslagsspel: "Ett tag där gav man upp"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Muamer Tankovic i spelaren ovan.

Muamer Tankovic är tillbaka i A-landslaget för första gången på fem år.
Det var något han inte trodde skulle hända.
- Ett tag där gav man upp på landslagsspel om man ska vara ärlig, säger Hammarbymittfältaren.

Muamer Tankovic slog igenom i Fulham som 18-åring och blev uttagen till svenska landslaget i en träningslandskamp mot Turkiet. Men sedan har nästan fem år följt där Tankovic där Tankovic istället huserat i U21-landslaget och inte varit riktigt nära en A-trupp.

För första gången på fem år har Tankovic tagit sig in i landslaget, där han är med på januariturnén i Qatar.

- Det var blandade känslor (under tiden utanför A-landslaget). Ett tag där gav man upp på landslagsspel om man ska vara ärlig. Man var ändå borta ett tag, fast ändå man spelade med U-21 landslaget, och det var inte riktigt aktuellt med A-landslaget efter den matchen jag gjorde mot Turkiet i ung ålder. Men nu är jag tillbaka och tränar med Janne Andersson som förbundskapten, så det blir spännande, säger Tankovic.

Men väl tillbaka i truppen säger sig Hammarby-spelaren inte ha några mål med landslagsspel framöver.

- Fotboll kan gå snabbt, man kan aldrig planera något och säga ”det här vill jag ska hända och det här kommer att hända”.  Om du gör bra ifrån dig nu i Januariturnén och visar framfötterna på träningarna och visar att du förstår det de vill du ska förstå så kan det gå snabbt.

När han slog igenom var det Bosniska landslaget intresserat av att få Tankovic att välja spel för dem, där även den dåvarande förbundskaptenen Safet Susic hävdade att Tankovic hade valt spel för landet. Tankovic valde att fortsätta representera Sverige, som han hade spelat i ungdomslandslag för, och har inte funderat på situationen i efterhand.

- Inte så noggrant. Det har inte varit så mycket spekulationer efter det som hände och då har jag inte tänkt på det, säger Tankovic och svarar kort på frågan om det är Sverige som gäller:

- Ja.

Se hela intervjun med Muamer Tankovic i spelaren ovan.

Publicerad 2019-01-05 kl 19:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons