TV: Thern målade i landslagsdebuten

Sverige

Simon Thern gjorde mål i sin debutlandskamp för Sveriges A-lag.

Den första halvleken var inget vidare från svensk sida. Trots det var man bättre än Qatar. Jiloan Hamad visade framfötterna och var bland de bästa på plan. Han blev dock utbytt i halvtid.

Efter 49 minuter tryckte Jimmy Durmaz in matchens första mål. MFF-mittfältaren klippte till strax utanför straffområdet och bollen gick snyggt in i mål.

Elva minuter senare var det dags för 2-0. Viktor Claesson kom loss i straffområdet, men missade den första chansen. Liggandes sköt han bollen på målvakten och in i mål.

Efter 69 minuter var det dags för Tobias Hysén att presentera sig. Han fick bollen i straffområdet, vände upp och klippte in 3-0. Matchens prestation och ett väldigt fint anfall från Sverige.

Efter 84 minuter ökade Simon Thern på ledningen till 4-0. MFF-mittfältaren fick bollen i straffområdet och drog till direkt. Snyggt!

På tilläggstid gjorde Tobias Hysén sitt andra mål för dagen då han friställd placerade bollen mellan benen på Qatars målvakt. 5-0 till Sverige vilket blev slutresultatet.

Sverige-Qatar 5-0
1-0 Durmaz 49'
2-0 Claesson 60'