Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Tibbling drömmer om Dif-återkomst - men vill till toppliga först: "Det är drömmen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Tibbling i spelaren.

Simon Tibbling vill i framtiden återvända till sin tidigare klubb Djurgården.
Men först drömmer han om spel i en toppliga.
- Jag hoppas ta steg från Bröndby och bli en ännu bättre spelare innan jag kommer hem, säger Tibbling.

Simon Tibbling gjorde ett starkt första halvår i ett Bröndby som slogs om guldet i Danmark, men har under hösten precis som klubben haft det tyngre. Det även ryktats om att Bröndbys rivaler FCK och Midtjylland skulle vara intresserade av att värva Tibbling.

- Det var nytt för mig. Det är extremt starka rivaler, och att de skulle vara intresserade var nytt. Jag försökte att inte tänka på det så mycket. Jag hade inte så mycket koll på det, utan fick läsa det mesta. Det var en ovanlig situation, att klubbar som är så starka rivaler vill ha en, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Vad vill du själv?
- Som alla spelare siktar jag på att spela så högt upp som möjligt. Jag vill spela i de bästa ligorna i Europa, som alla. Min dröm är att vara så pass bra att få chansen att spela i en toppliga. Då krävs det att man är enormt bra i sitt klubblag.

Skulle du kunna tänka dig att gå till någon av Bröndbys rivaler?
- Jag har aldrig reflekterat över det, och det är inget steg jag har tänkt på att ta. Mitt fokus är att komma till de bästa ligorna, det är den dröm jag har och där jag vill spela. Jag hoppas att mina prestationer i Bröndby ska ta mig dit.

Tibbling har en bakgrund som spelare i Djurgården och hymlar inte med att han gärna skulle återvända till Blåränderna en gång i tiden - men en flytt inom den närmaste tiden har inte varit nära.

- Nej, det har inte varit aktuellt. Jag vill jättegärna spela i Djurgården igen, jag hade en oerhört bra tid när jag var där. Jag är från Sverige och följer allsvenskan jättemycket, jag tycker att den är jätteintressant att spela i, så det är klart att jag har en dröm och en vision att spela i Djurgården igen. Jag hoppas att det kommer hända. Jag hoppas komma tillbaka en dag. Men nu hoppas jag kunna göra det bra i Bröndby och ta steg därifrån och bli en ännu bättre spelare innan jag kommer hem, säger Tibbling.

Se hela intervjun med Tibbling i spelaren ovan.

Publicerad 2019-01-06 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons