TV: Tungt Nations League-genrep för Sverige - Bayern-stjärnan bakom Österrikes seger

Sverige (herr)

Sverige förlorade Nations League-genrepet borta mot Österrike. Bakom segern låg hemmalagets storstjärna, David Alaba, som var inblandad i Österrikes båda mål.
- Vi har lite för få egna sekvenser med bra spel, säger förbundskaptenen Janne Andersson till C More.

I spelaren visas höjdpunkter från Österrike-Sverige.

På måndag inleder Sverige Nations League mot Turkiet på hemmaplan och under torsdagen träningsspelade Janne Anderssons landslag inför turneringen. Detta borta mot Österrike.

Sverige mönstrade en reservbetonad startelva där Robin Quaison startade på topp tillsammans med Isaac Kiese Thelin. I Österrikes fanns storstjärnan David Alaba med från start och låg bakom det mesta i offensiv väg.

I inledningen av den första halvleken slog han ett stenhårt inlägg. Kristoffer Nordfeldt gav sig först ut för att boxa bort bollen, men tvekade och Filip Helander styrde in bollen i eget mål. En tung inledning för Blågult som några minuter tidigare hade haft matchens dittills hetaste målchans när Emil Krafth sköt från distans. Då stod Österrikes målvakt Heinz Lindner i vägen och han skulle fortsätta att svara för fina räddningar matchen igenom.

Efter första halvlek ledde hemmalaget med 1-0 men i inledningen på den andra skapade Sverige en bra chans. Marcus Rohdén fick bollen utanför straffområdet och försökte pricka det bortre krysset. Avslutet var hårt och välplacerat men Lindner fick upp en näve och kunde dessutom ta hand om returen.

I mitten av andra halvlek kunde Österrike utöka ledningen. Alaba fick bollen till vänster i straffområdet och placerade distinkt dit 2-0 i det bortre hörnet. Avslutet var hårt och svårt att nå för den inbytte målvakten Karl-Johan Johnsson.

Efter målet försökte Sverige trycka på framåt, men hade inte den riktiga spetsen i de avgörande lägena. Blågult skapade en del hörnor men hade svårt att trycka dit reduceringsmålet och Österrike  kunde vinna matchen med 2-0.

Förbundskapten Janne Andersson var förberedd på att det kunde skilja en del mellan ett ordinarie Österrike och ett reservbetonad Sverige.

- Jag var inställd på att det skulle skilja lite där ute var jag nog inställd på. Däremot tycker jag vi har lite för få egna sekvenser med bra spel. Vi spelar alldeles för kort och de vinner tillbaka bollen alldeles för lätt. När vi spelar som vi ska så har vi några fina anfall, men som helhet är det för få bra sekvenser. Det har man inte råd med, säger han till C More.