Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: U21-hjältarna på besök i Nyhetsmorgon: "Vi trodde på det, men inte alla andra"

Foto: TV4/SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Några av de svenska U21-hjältarna var på besök i Nyhetsmorgon efter bragden mot Frankrike. Men de verkade fortfarande inte förstå vad det var som hände.
- Ja, vad ska man säga?, säger Alexander Milosevic.

Efter en 2-0-förlust i Frankrike hade Sveriges U21-landslag en brant uppförsbacke när returen skulle spelas på Örjans Vall. Men med en fantastisk prestation vände man på underläge och kunde efter stor dramatik ta sig vidare till EM i Tjeckien.
- Det betyder jättemycket förstås. U21-EM är bland det svåraste som finns att kvala in till, säger Simon Tibbling när han besökte Nyhetsmorgon tillsammans med Patric Carlgren, Niklas Bärkroth och Alexander Milosevic.

- Vad ska man säga? Vi trodde på det, men inte alla andra, säger Milosevic.

Brommapojkarnas Niklas Bärkroth lyfte lagkänslan som den främsta orsaken till att Sverige lyckades ta sig till EM.
- Det är det som är vår främsta egenskap i laget, att vi har den här otroliga tron på det vi håller på med och vi har fått in en vinnarmentalitet i gruppen som är riktigt fascinerande. Och jag tycker att varenda spelare har varandras rygg, både på och av planen. Och vi har den tryggheten att vi känner att vi verkligen är ett starkt lag och ett starkt gäng. Och det syns när vi spelar fotboll också.

Efterspelet till bragdmatchen har till stor del handlat om det uppmärksammade hånkriget som Frankrike inledde efter 2-0-målet på hemmaplan. Med en spejande gest letade de efter de svenska spelarna. När Sverige sedan gjorde 3-0 på Örjans Vall gav man igen. Men Frankrike satte 3-1 och Layvin Kurzawa firade med gesten precis framför John Guidettis ansikte.
Och sedan kom avgörande 4-1.
- Då var det bara att ge igen, säger Alexander Milosevic och ler.

Publicerad 2014-10-19 kl 10:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons