TV: U21 landslaget föll mot Norge

Sverige

U21 EM-trean Norge blev för svårt för Sverige i U21-landskampen som spelades på onsdagskvällen.

Spelmässigt var det dock ingen störe skillnade lagen emellan. Efter en mållös första halvlek gjorde  Norge 1-0 i 65:e minuten då Norge väggspelade sig igenom det svenska försvaret och Bakenga kunde stöta in 1-0 för Norge.

Sju minuter senare fick Norge en något tveksam straff och Valon Berisha var säker från elva meter när han ordnade 2-0.

- Jag är mycket nöjd med den första halvleken, hur vi spelade och hur vi kom ur deras aggressiva press. Men vi tappar i kvalitet i den andra halvleken, konstaterade Ericson sedan Sverige trots ett spelmässigt grepp fick se matchen vridas i norsk favör efter paus, sade förbundskapten Håkan Ericson till svenskfotboll.se efter matchen.

Sveriges startelva: 1 Patrik Carlgren – 2 Mattias Johansson, 4 Sebastian Holmén, 3 Alexander Milosevic (K), 5 Emil Krafth – 6 Viktor Claesson, 7 Melker Hallberg, 8 Oscar Lewicki, 9 Simon Thern – 10 Måns Söderqvist, 11 Branimir Hrgota.
Ersättare: 12 August Strömberg – 13 Filip Helander, 14 Oliver Silverholt, 15 Sam Larsson, 16 Simon Tibbling, 17 Robin Quaison, 18 Mikael Ishak.

Publicerad 2013-08-14 kl 19:52