TV: U21-landslagets nya missräkning - föll mot Island efter rött kort

Sverige

Sveriges U21-landslag förlorade mot Island med 1-0.
Rött kort och insläppt mål i andra halvlek fällde det svenska laget.
- Det är inte så jättebra känslor, säger Viktor Gyökeres, som blev utvisad, till Fotbollskanalen.

Matchen, som spelades på ett soligt Víkingsvöllur på Island, skulle bli en jämn batalj. Det svenska U21-landslaget inledde piggast mot Islands U21 och hade mest boll i inledningen, men kunde inte ta vara på de få chanserna som uppstod.

Efter bara tolv minuter kom den första heta chansen, och vilket jätteläge det var. Sverige kom runt högerkanten och fick in bollen till Irandust som fick chansen att klippa till från straffpunkten, men skottet gick i stolpen.

Sverige ville ha straff i den 27:e minuten, men domaren friade direkt - ett beslut som var helt korrekt.

Efter dryga halvtimmen så kom Island in i matchen mer och mer, utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Första halvlek innehöll i övrigt ett ganska lågt bolltempo.

Jesper Karlsson vände och vred efter en hörna i 41:a minuten, men ingen svensk kunde få huvudet på inlägget. I den 44:e minuten fick Island en frispark i farligt läge, men skottet gick långt över och den första halvleken slutade 0-0.

Inga byten gjordes i halvtid, och den andra halvleken började med en avsparksvariant från Sverige - men Jesper Karlsson kunde inte träffa mål från dålig vinkel.

I den 50:e minuten bröt Sverige ett uppspel från Island och kunde hitta fram till Jesper Karlsson som sköt i stolpen, men domaren blåste rättvist av för offside.

Efter 62 minuter skulle Viktor Gyökeres få lämna planen. Anfallaren drogs ner av en islänning, och skickade i samma situation ut en armbåge som träffade rakt i ansiktet. Rött kort direkt.

Tre minuter senare skulle Island ta ledningen på nick genom den förre Chelsea- och Barcelonaspelaren Eidur Gudjohnsens son, Sveinn Aron Gudjohnsen. I samma situation trampade islänningen snett och fick byta.

Sverige kunde inte hitta någon kvittering och matchen slutade 1-0, ett resultat som gör det svårt för Sverige att ta sig vidare från gruppen till EM-slutspelet. Sverige ligger på fjärdeplats, med sju poäng upp till Italien på andraplatsen, och tio poäng upp till Irland på förstaplatsen.

- Det är inte så jättebra känslor, säger Gyökeres till Fotbollskanalen.

- Vi kunde ha gjort mål i första halvlek och hålla en ledning, vilket kanske hade gjort att de hade tänkt annorlunda, som det alltid är när man tar ledningen. Vi kände att vi kunde det, men nu blev det inte så. De tog ledningen och vi lyckades inte komma tillbaka. Jag gjorde ett misstag, och vi kunde ha gjort det bättre, fortsätter han.

Publicerad 2020-09-04 kl 20:28