TV: Ungern gjorde en Zlatan - chockade i slutminut

Sverige

Zlatan brukar avgöra i slutet mot Ungern. Nu avgjorde Ungern i 90:e.
- Otroligt besviken, säger Erik Hamrén till TV 4.

Kanske är det lagen om balans, kanske att allt jämnar ut sig till slut. Det var Ungerns tur.

Gergely Rudolf tryckte in 2-1 (1-0) för Ungern i EM-kvalet i matchens sista, ordinarie minut.

-Jag är otroligt besviken, jag hade hoppats prestera bättre och nå ett bättre resultat, säger förbundskaptenen Erik Hamrén till TV 4.

Det såg ut som det gjorde i VM-kvalen både 2005 och 2009. Full fart framåt direkt från Ungern, nervigt, stressigt och allmänt rörigt svenskt spel.

Den stora, avgörande skillnaden: Inget slutet gott, allting gott.
Inga mirakelmål på tilläggstid av Zlatan Ibrahimovic. Inga tre poäng. Inga alls, snarare.

Och chansen att bli bästa grupptvåa totalt och den vägen nå EM-slutspelet, utan att först passera ett play off, försämrades radikalt.
Ungern tog chansen att jaga Sverige i kampen om andraplatsen tack vare segern.

Ungern kunde fått straff redan efter fyra minuter när Kim Källström krokade i Adam Pinter, men slovenske domaren Damir Skomina friade.
Det gjorde han inte en kvart senare.
Ett inlägg från vänsterkanten hamnade på den olycklige och osäkre Oscars Wendts högerarm. Tamas Hajnal slog straffen hårt och högt - och i ribban.

Christian "Chippen" Wilhelmsson spelade sin första match från start i en tävlingslandskamp sedan 0-1-förlusten mot Danmark i juni 2009.

Wilhelmsson förtjänade sin chans, en av de bättre som han var. Och Elmander - i Toivonens vanliga position bakom Ibrahimovic - var det stora hotet framåt.

Kort före halvtid snodde han bollen från Vladimir Koman, vandra inåt men skottet - i utmärkt läge - stressades fram och blev därefter.

Nästan omgående kom kallduschen. Wendt, usel som vänsterback, slarvade och hängde sedan inte med Imre Szabics, som lättade bollen över Andreas Isaksson - och 1-0 med minuten kvar av den första halvleken.
-Första halvlek är riktigt dålig, vi är otroligt nervösa och ängsliga. I andra halvlek gör vi en riktigt bra halvlek som helhet, men vi gör lite fel bakåt och sätter inte dit bollen när vi får lägen framåt, det gör ont, säger Hamrén.

Trots sina väldiga problem fick Wendt vara kvar och det höll så när på att straffa sig direkt efter pausen. Szabics snappade upp den lösa bakåtpassningen, men Isaksson hann ut och täckte.

Hamréns första byte (53:e) blev att sätta in Rasmus Elm för Anders Svensson, som troligen gjorde en av sina sämre av 118 landskamper.

Hamréns fingertoppskänsla betalade sig till slut. Elmander väggade med Ibrahimovic, kom igenom, men i stället för att avsluta spelade han till Wilhelmsson som fick öppet mål och bredsidade in kvitteringen efter 60 minuter.

Ungern kroknade mer och mer. Källström, framspelad av Elm - fick bästa chansen att ordna en fjärde raka kvalseger i Budapest, men sköt utanför.

I stället gick Wendt bort sig igen i en fyrbackslinje som i 90 minuter letade efter Olof Mellberg. Och den här gången pratar Ungern om en Rudolf, inte en Ibrahimovic.
-Det kändes inte som en farlighet när det blev mål, säger Hamrén.