TV: Utspelade och utbuade - Österrike körde över Sverige

Sverige (dam)

Det blev ett totalt mörker för Sverige på Friends Arena. Till slut vann Österrike med hela 4-1 vilket är den största förlusten för svensk del sedan finalförlusten i VM 1958.

Inledningvis så var Sverige det pigga laget, och en stor temposkillnad från Rysslandsmatchen märktes direkt. I den åttonde minuten var det däremot Österrike som fick straff efter att Kim Källström klumpigt fällt Zlatko Junuzovic inne i straffområdet. Bayern München-stjärnan David Alaba var iskall från elva meter och chippade in straffen. En riktig mardrömsstart för svensk del.

Efter 36 minuter skulle nästa kalldusch komma för Sverige. Efter en nickskarv i straffområdet fick Martin Harnik komma först på bollen och nicka in Österrikes andra mål för kvällen. När lagen gick ut till paus mötes det svenska laget med burrop från de svenska fansen.

I den andra halvleken fick Österrike en riktigt bra chans i den 57:e minuten Alaba fick komma till skott inne i straffområdet. Isaksson som stod för många fina räddningen i den första halvleken fanns återigen på plats och räddade Sverige.

Efter 64 minuter kom Sveriges bästa chans då Marcus Berg fick ett gyllene läge i straffområdet. Anfallaren fick ta ner bollen fyra meter från mållinjen och kunde bomba på. Den österrikiska målvakten Almer stod dock för en makalös räddning uppe vid sitt vänstra kryss.

Med fjorton minuter kvar att  spela så gjorde Marc Janko även 3-0 till Österrike, och vägen till EM blev bara längre och längre för svensk del.

I slutet så försökte Sverige att gå framåt, men istället så kunde Österrike kontra och spela ut Sverige. Ensam på mållinjen kunde Martin Harnik rulla in sitt andra mål i matchen. 0-4 och ett totalt mörker för Erik Hamréns landslag. På tilläggstid så lyckades dock Zlatan Ibrahimovic pilla in ett tröstmål men närmare än så kom inte Sverige.

Österrike vann matchen med 4-1 vilket enligt statistiksajten Infostrada är Sveriges största förlust sedan VM-finalen 1958.

Publicerad 2015-09-08 kl 22:45