Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
28v

TV: "Vi kan undvika dueller i träning, men då är vi chanslösa i VM"

Nästa

Avbryt
Försök igen

En tuff tackling av lagkapten Andreas Granqvist tvingade John Guidetti av planen under landslagets träning i Båstad.
- Vi vill såklart inte ha några skador, det ska inte vara några dumheter, men du måste upp på en nivå där vi kommer så nära matchtempo som möjligt, säger Sebastian Larsson.

Landslagets träning i Båstad fick en något bitter eftersmak, då anfallaren John Guidetti leddes av planen efter en duell med Andreas Granqvist. Mittfältaren Sebastian Larsson vill dock inte dra för stora växlar av situationen.

- Det är inte jättekonstigt om jag ska vara ärlig. Att det sker en smäll på en träningen är inget ovanligt, det är man van vid. Förhoppningsvis är det ingen fara med John och så kan vi köra vidare, säger han och fortsätter sedan:

- Någonstans måste det vara på den nivån. Vi vill såklart inte ha några skador, men du måste upp på en nivå där vi kommer så nära matchtempo som möjligt. Vi kan inte träna i fyra, fem veckor utan att komma i närheten av det. Vissa dagar måste vi upp där för att trigga oss själva och få igång huvudet, benen och kroppen. Annars blir det jobbigt när VM väl drar igång.

Märker man att det blir en högre intensitet på träningarna när det börjar närma sig?
- Ja, det kommer man nog att göra. Det är i vissa moment. Momentet innan är väldigt lugnt och mer taktiskt, sedan får vi tävla mot varandra och trycka på lite. Som jag sa, du kan inte inte göra det. Vi kan välja att inte ha någon närkontakt så att ingen går sönder till VM, men då är vi chanslösa när det väl drar igång. Man måste vara på den nivån, sen är det en balansgång att hålla det precis rätt, men att någon får en smäll behöver vi inte dra så stora växlar på. 

Publicerad 2018-05-31 kl 15:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons