TV: Viktig VM-kvalseger för Sverige - krossade Kroatien

Sverige (dam)

Storseger med 4-0 mot Kroatien.
Nu har Sverige tagit ett stort kliv mot VM 2019.
- Det var skönt, äntligen, säger Hanna Folkesson om segern och sitt första landslagsmål till TV12.

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

Sverige inledde den viktiga VM-kvalmatchen starkt och efter drygt en kvarts spel kom också utdelningen. Efter en tilltrasslad situation i Kroatiens straffområde nickade till slut Stina Blackstenius in bollen i nät.

Sverige ägde mycket boll, men Kroatien försvarade sig bra och förutom målet var det inte många lägen som Sverige skapade.

- Bolltempot är för lågt. För många touch på bollen, det blir enkelt för Kroatien att försvara. Vi spelar väldigt svårt, sa skadade lagkaptenen Caroline Seger till C More-studion i paus.

Spelarna verkade ha lyssnat för det skapades betydligt bättre lägen i inledningen på den andra halvleken. Först sköt Stina Blackstenius över i ett jätteläge efter fem minuter och bara minuten senare nickade Kosovare Asllani över från nära håll.

2-0-målet skulle också komma efter 63 minuter. Kosovare Asllani sköt ett skott som den kroatiska målvakten inte lyckades hålla och nyinbytte Elin Rubensson kunde enkelt stöta in bollen i öppet mål.

3-0 kom bara fyra minuter senare när Linda Sembrant med ett fint inspel hittade in till Stina Blackstenius, som gjorde sitt andra mål i matchen.

I den 90:e minuten satte sedan Hanna Folkesson spiken i kistan med sitt 4-0-mål, som dessutom var hennes första i landslaget.

- Det var skönt, äntligen, säger mittfältaren till TV12.

En viktig seger för Sverige som nu utökar ledningen i gruppen till sex poäng före Danmark, som dock har en match mindre spelad. Kvalet avslutas sedan mot just Danmark 4 september på bortaplan, där till slut målskillnad kan bli avgörande när det gäller gruppsegern.

- Den är en skön siffra. Det var tre poäng som var viktigt, men absolut 4-0 är ett bra resultat, fortsätter Folkesson.

Sverige: Hedvig Lindahl - Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson - Hanna Glas, Kosovare Asllani, Hanna Folkesson, Jonna Andersson - Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius, Sofia Jakobsson.

Kroatien: Bacic - Andrlic, Balog, Horvat, Jelencic - Dujmovic, Conjar, Landeka, Pezelj - Sundov, Joscak.

Publicerad 2018-06-07 kl 20:40