Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Wernbloom har ingen EM-oro: ”För gammal för det"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Hamrén har fem centrala mittfältare i landslagstruppen – och vill ha in Rasmus Elm.
Pontus Wernbloom hetsar inte upp sig:
- Någon press känner jag inte, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Landslaget är samlat under en dryg vecka för de två sista landskamperna innan Erik Hamrén i maj ska presentera EM-truppen. Förbundskaptenen har med sig fem centrala mittfältare i truppen, och berättade när han tog ut den att han vill ha med Rasmus Elm.
Konkurrensen hårdnar om en plats i EM-truppen.

- Man ser på träningen att vi är ett gäng? Vet inte hur många? Fem, va? Med (Rasmus) Elm blir vi sex. (Skratt) Det blir intressant, vi får se, säger Pontus Wernbloom som njuter av att lämna Moskva och klubblaget en tid.

- Det är alltid skoj, att få ett avbrott och komma hit och vara med.

Är det tuffare konkurrens än tidigare?
- Nej, inte mer än vanligt. Det känner man alltid i landslaget. Ju fler som är med och konkurrerar, desto mindre chans att man är med och spelar, men någon press känner jag inte. Jag vill bara göra bra i från mig när jag väl får chansen, mot Turkiet kändes det bra.

Hur ser du på din roll i landslaget?
- Det har blivit så på senare tid att jag inte spelat och när jag väl spelat har det handlat om att vi bevakar en ledning och behöver stänga matchen. Man vill alltid spela, men det är väl det som innebär att vara professionell, att man i viss mån får köpa sina roller. Det är helt annorlunda situation än i ett klubblag. Erik har tagit ut de bästa, man får köpa det, men alla vill spela. Det är självklart.

Pontus Wernbloom välkomnar spelare som Oscar Lewicki och Oscar Hiljemark som tagit steg och är med och krigar om en plats till Frankrike i sommar. 

- Bra att det kommer in gubbar med ny energi, bra för svensk fotboll att de tar steget, det är ett stort steg från U21 till A-landslaget, och det är bra att de klarar det nu.

Var det lite jobbigt att se andra spelare spå mittfältet som Oscar Lewicki spela bra i EM-playoffet mot Danmark, då du var skadad?
- Nej, så tänker man inte, det viktigaste var att vi tog oss till EM och att det såg bra ut.

Känner du någon oro för en plats i EM-truppen?
- Inte oro, men klart att man vill vara med, skulle man inte vara med skulle man vara besviken. Kan inte känna någon oro, för gammal för det och för mycket annat att tänka på.

Pontus Wernbloom känner Rasmus Elm väl efter deras tid i AZ Alkmaar och CSKA Moskva, och hoppas på honom i Blågult.
- Vi snackar ofta, nu har han fått spela och det är vi alla glada för. Skönt att se honom lira som han gjort nu, det är gött. 

Tror du på honom i EM?
- Det kan han bara svara på själv, jag har inte sett någon match med honom. Jag har lovat att jag ska göra det framöver. Det kan nog bara han själv svara på, att han är försiktig är inte konstigt eftersom han precis börjat spela, men man hoppas på det bästa för honom.

Håller du med om att han inte fick ut sin fulla potential i landslaget, senast han var med?
- Ja, det tycker jag. När vi spelade i CSKA fick han inte ut allt i landslaget, han var fantastisk hos oss i CSKA men i landslaget fick han inte ut allt det.

Vad berodde det på?
- Det vet jag inte, men det är ett annorlunda spelsystem i landslaget, eller så hade han en dålig dag. Jag tycker inte att han var dålig i landslaget, men han fick inte ut lika mycket i landslaget som i klubblaget.

Publicerad 2016-03-28 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER