POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

TV: Wernbloom sågar straffen: "Tänkte bara sparka ner honom och ta ett rött"

RÅSUNDA. Pontus Wernbloom var väl medveten om att han skulle fälla Alexandre Pato för att förhindra baklängesmål.
- Jag tar ett rött, tänker jag. Han rinner igenom men är fortfarande utanför straffområdet, säger Wernbloom till fotbollskanalen.se.

Sveriges förlust mot Brasilien avrundades med att Pontus Wernbloom fällde inhopparen Alexandre Pato som sedan på straff kunde sätta 3-0. Wernbloom var helt medveten om vad han gjorde, säger han, men tycker att domaren dömde fel.
- Jag tar ett rött, tänker jag. Han rinner igenom men är fortfarande utanför straffområdet och jag tänker att jag ska sparka ner honom, även om jag får kliva av då. Bättre med 2-0 än 3-0, tänkte jag men nu blev det gult kort och straff vilket var helt fel, förklarar Wernbloom.

Du gick även hårt åt Neymar flera gånger, hade du planerat att trycka till honom hårdare?
- Nej, men både Neymar och Oscar var sjukt bra med bollen och det är ju mitt jobb att städa lite. Men jag tycker inte att jag körde över honom så mycket. Man får ju försöka se till att killar som han inte tycker att det är så roligt, men det kanske han tyckte nu trots allt.

Tyckte du själv att det var roligt?
- Nja, jag tycker väl att det var förjäkligt sista tio men annars var det okej.

Sa Neymar något till dig?
- Nej, jag brukar inte prata. Vet inte om han pratar engelska eller portugisiska men jag brukar inte lyssna.

Hur var det att möta en sådan världsstjärna?
- Han är duktig, men inte bara han utan även Oscar. Det var tufft. Samtidigt påminner det här lite om Frankrike-matchen med skillnaden att vi var mycket sämre i passningsspelet. Vi visste att vi mötte ett väldigt bra lag och försvarar oss bra men vi måste sätta de chanserna som vi får.

Är du nöjd med det defensiva?
- Jag tycker att vi skötte det bra. De hade bollen en hel del men de skapar ju inte så jävla mycket om man inte tänker på slutet där det rinner iväg. Egentligen är väl defensiven det jag är mest nöjd med men framåt skapar vi inte så mycket. Där måste vi bli bättre.

Publicerad 2012-08-15 kl 23:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå