TV: Wernblooms kyliga chipp fixade Italien-skräll

Sverige

Italien - Sverige 1-1

I första halvlek tog Italien ledning efter att Martin Olsson gjort en vårdslös tackling i straffområdet som renderade straff. Acquafresca satte straffen.

I andra halvlek var det dags för Sverige att få skjuta från 11 meter. Toivonen tacklades ner i straffområdet och Wernbloom förvaltade straffen väl och det var kvitterat.

Matchen slutade 1-1. En miniskräll för Sverige och ett positivt resultat inför sommarens EM-slutspel på hemmaplan.

Sveriges startelva: 1 Kristoffer Nordfeldt - 2 Mikael Lustig, 3 Mattias Bjärsmyr [K], 4 Rasmus Bengtsson, 5 Martin Olsson - 6 Gabriel Özkan, 7 Gustav Svensson, 8 Albin Ekdal, 9 Emir Bajrami - 10 Pontus Wernbloom, 11Ola Toivonen.

Ersättare: 12 Pär Hansson - 13 Erik Lund, 14 Per Karlsson, 15 Emil Johansson, 16 Pierre Bengtsson, 17 Elmin Kurbegovic, 18 Andreas Landgren, 19 Guillermo Molins, 20 Johan Oremo.

Italiens startelva: 1 Andrea Consigli - 2 Marco Motta [K], 3 Domenici Criscito, 5 Salvatore Bochetti, 6 Marco Andreolli - 4 Piermario Morosini, 7 Daniele Dessena, 8 Andrea Candreva, 11 Ignazio Abate - 9 Robert Acquafresca, 10 Sebastian Giovinco.

Ersättare: 12 Salvatore Sirigu - 13 Lorenzo De Silvestri, 14 Lino Marzoratti, 15 Fabiano Santacroce, 16 Davide Bottone, 17 Andrea Poli, 18 Mario Balotelli, 19 Alessio Cerci.

Publicerad 2009-02-11 kl 23:11