POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

TV: Wettergren i lång intervju – om varför Sverige måste spela tråkigt, ”världens bästa chef” och de många anbuden

Foto: TV4/Wettergren

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Peter Wettergren i spelaren.

DOHA/STOCKHOLM. En ny generation svenska talanger knackar på landslagsdörren.
Peter Wettergren har inget emot att släppa in dem i startelvan.
- Jag får nästan rysningar när man pratar om det. Det här är något jag gillar, säger han i en längre intervju med Fotbollskanalen.

Peter Wettergren har stått vid Janne Anderssons sida under hela förbundskaptenens tid som huvudansvarig. I en längre intervju med Fotbollskanalen berättar han bland annat om hur han tycker Sveriges spel utvecklat sig de här åren, och varför Sverige inte kan spela som de ännu större landslagen

- Det är klart att jag vill spela som Spanien eller som tyskarna när de vann VM, men vi har inte riktigt de spelarna för det i dag. Men det är olika kulturer och traditioner också. I Sverige är det att vi är ett starkt organiserat lag. Det kan aldrig vara fult att vara duktigt organiserade och spela ett försvarsspel, säger Wettergren.

- Många våra mål och våra målchanser skapas efter ett bra försvarsspel och jag ser inget fel i det.

På den senaste tiden har flera talangfulla svenska spelare tagit steg i sina klubblag och Wettergren och Andersson har inget lätt uppdrag att ta ut en svensk EM-trupp.

Vad talar för att ett namn som Dejan Kulusevski eller någon annan verkligen tar klivet in i startelvan?
- Får de här spelarna kontinuerligt med speltid i sina klubbar... Vi kommer att följa dem, och det är så jäkla kul att se Dejans framfart här och han gjorde en väldigt bra samling senast. Du har ytterligare några unga spelare, Svanberg har gjort det väldigt bra i Bologna och får han kontinuerligt med speltid finns det mycket i den pojken som han inte kunnat visa det svenska folket. För mig är det… man får nästan rysningar när man pratar om det. Det här är något jag gillar. Jag är den förste att vilja lyfta in en sådan ung spelare om han har kvaliteter naturligtvis.

Precis som Janne Andersson berättar Wettergren att framgångarna i landslaget gett ringar på vattnet i form av att andra potentiella uppdrag dykt upp. Men Wettergren har konsekvent sagt nej.

- Det har jag fått en del. Det är roligt att det är så. Jag har ett kontrakt med Svenska Fotbollförbundet som gäller fram till Qatar-VM och det är det jag förhåller mig till. Men det är roligt när man får förfrågningar. Det är en liten boost och man känner att man gör någonting bra. Det behöver man.

Dessutom i intervjun:

Wettergren om...

... den hårda konkurrensen inför EM-uttagningen

... hur spelarna involveras i besluten

... "världens bäste chef"

Publicerad 2020-01-13 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå