Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Wettergren imponerad av Gyökeres: "Lite överraskad"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Wettergren om Gyökeres i spelaren ovan.

DOHA/STOCKHOLM. Viktor Gyökeres gjorde i går A-landslagsdebut i Qatar. 
I dag fick han beröm av Peter Wettergren för insatsen. 
- Jag blev lite överraskad, säger han till Fotbollskanalen. 

Brighton & Hove Albions svenske anfallstalang Viktor Gyökeres, 20, hoppade i går in mot Finland och gjorde därmed A-landslagsdebut i 1-0-förlusten i Qatar. Sveriges förbundskapten Janne Andersson berömde efteråt anfallaren och fick i dag medhåll av assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, som blev "lite överraskad". 

- Han har intressanta egenskaper. Jag brukar prata om att det i internationell fotboll handlar mycket om "power" och han har de här "powerforwardsingredienserna" i sitt spel som jag är förtjust i. Jag har sett honom i BP och vi har sett honom i Brighton när han spelat i U23 och gjort lite mål. Jag blev lite överraskad, men jag visste att han hade de egenskaperna han har, säger Peter Wettergren till Fotbollskanalen. 

Kan du konkretisera "powerforward"?
- Det är för mig det internationella steget, att han är direkt i sitt spel. Om han blir rättvänd med boll tar han fri yta i hög fart och ser målet. Jag tycker om det där... lite självisk när han får lägen, tar skotten och funderar inte så mycket. Det är också lite så i Premier League att in och vinn duellen, ta ytan och ta avslutet. Det är power för mig. Han funderar inte, han tar avslutet.  

Hur länge kan man spela U23-fotboll om man verkligen vill nå landslaget?
- Jag tycker att det är positivt att Brightons tränare hade ett samtal med Janne innan den här samlingen och han fick vara med i deras A-trupp och var väldigt nöjd med Viktor. Om han fortsätter att jobba stenhårt varje träning, så tror jag inte att han är så långt borta eftersom att han fick vara med i A-truppen senast. 

För Sveriges del återstår en match på lägret, fredagens möte med Erik Hamréns Island.

Avspark är 17.45 och matchen visas på TV12 och på C More.

Publicerad 2019-01-09 kl 10:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons