POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM-KVAL
3d

TV: Wettergren om Ibrahimovics hårda kritik: "Fått väldigt många sms - förstår ingenting"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic kritiserade Janne Andersson och det svenska landslaget för brist på mångfald. 
Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren håller inte med.  
- Vi har fått väldigt många sms från människor som vi har jobbat med i de lagen vi har varit med invandrarbakgrund som säger att de förstår ingenting, säger han till TV4. 

Zlatan Ibrahimovic riktade, i en intervju med Expressen, skarp kritik mot Janne Anderssons svenska landslag. Ibrahimovic ifrågasatte bland annat Anderssons första landslagstrupp och pekade på att han inte släppte fram några spelare med utländsk bakgrund för att sedan, efter frågor om det, ha vänt kappan efter vinden till nästkommande samling. I första landslagstruppen var dock både Jimmy Durmaz och Emir Kujovic med. 

Nu bemöter assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren kritiken. 

- Vi kan inte bestämma över vad han tycker och tänker, men vi känner oss ganska trygga i det vi har gjort och det Janne har gjort. Vi har fått väldigt många sms från människor som vi har jobbat med i de lagen vi har varit med invandrarbakgrund som säger att de förstår ingenting. Det här är något som får stå för honom, säger Wettergren till TV4. 

Hur har ni tagit det? Det är ju rätt grova anklagelser?
- Absolut, det är det. Vi har inte diskuterat det speciellt mycket i gruppen. Vi är trygga i det vi har gjort och vi vet exakt att så som vi har jobbat är helt rätt väg. Att det skulle finnas något annat bakom ligger det ingen sanning i överhuvudtaget.

Vad tror ni ligger bakom?
- Jag har inte ens funderat på det och har ingen aning.

Hur ser du på att förbundet har varit passiva?
- Jag läser inte så mycket i media under samlingar, men jag läste någonstans att Håkan (Sjöstrand) hade gått ut och backat Janne. Mer än så har jag inte läst, men jag känner att vi har hundra procent förtroende från våra högsta chefer. 

Det har fått ett stort genomslag. Hur hanterar man det?
- Zlatan Ibrahimovic har varit och kanske är en av Sveriges bästa fotbollspelare genom tiderna. Det är klart att när han säger något lyssnar alla. Nu sa han det här uttalandet och det får stå för honom.

Du har jobbat med Zlatan, till skillnad från Janne. Vad läser du in?
- Jag har faktiskt ingen aning. Jag har bara professionalism att säga om Zlatan under tiden jag jobbade med honom. Det är en stor fotbollsspelare för mig som jag har lärt mig mycket av att bara sitta och titta på. 

Publicerad 2019-10-10 kl 13:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå