POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Wettergren pekar ut Englands styrkor: "Några dagar på oss att knäcka koden"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Wettergren i spelaren.

Schweiz besegrades i åttondelsfinalen.
Nu väntar England i kvartsfinal för Blågult.
- Vi måste upp på personbästa på alla våra spelare för att vi ska mäkta med dem, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Emil Forsbergs mål blev avgörande mot Schweiz och tog Sverige vidare till kvartsfinal. Där möter man England, som behövde straffsparksläggning för att skicka ut Colombia.

Blågults assisterande förbundskapten Peter Wettergren ser ett England som skiljer sig en aning från upplagorna från tidigare mästerskap.

- Av det lilla jag har sett har Gareth Southgate (förbundskapten) byggt ett nytt lag med ett lite annat spelsätt. De har trebackslinje i sitt anfallsspel och fembackslinje när de försvarar. De är strukturerade och välorganiserade. De kommer till avslut på många olika sätt, både genom inlägg och djupledsspel där de har några kvicka spelare, Sterling bland annat. Jag upplever att det är ett väldigt välorganiserat lag, säger Wettergren.

- De gör mål på olika sätt. Det är en styrka. Traditionen säger att England är väldigt duktigt på inläggsspel, och det gör de mål på, fasta situationer gör de mål på, genombrott i djupled gör de mål på, skott utifrån gör de mål på... Det är det som är deras styrka - det är inte en sak man ska trycka på, utan det finns flera saker som man måste jobba med för att rå på dem.

Är det kanske ett lag som passar Sverige bättre än Colombia?
- Det vet man aldrig förrän efteråt. Vi vet att England är ett bra lag och att vi måste upp på personbästa på alla våra spelare för att vi ska mäkta med dem. De har imponerat på mig så här långt i VM. Nu har vi några dagar på oss att knäcka koden.

Vad har de för svagheter?
- Alla spelsätt har svagheter. Det gäller bara att hitta dem. De kommer jag inte berätta för dig just nu.

Kvartsfinalen spelas nu på lördag 7 juli i Samaras med avspark klockan 16.

Se hela intervjun med Wettergren i spelaren ovan.

Publicerad 2018-07-05 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå