Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Zlatan berättar om euforin: Visste knappt var jag var

Nästa

Avbryt
Försök igen

KIEV. Drömmålet gav Zlatan en otrolig kick.
Efteråt sprang han runt på planen i vild eufori.
- Jag visste knappt var jag var någonstans, säger lagkaptenen.

Det var en utomordentlig pärla som Ibrahimovic dunkade in för att fixa ledningen åt Sverige mot Frankrike. Ett liggande volleyskott som förmodligen var hela EM:s svåraste tekniska nummer hittills.
- Det var en fantastisk boll ifrån "Sebbe" Larsson, och jag vände mig om för att skjuta. Lite liknande som mot Island, men då tog jag vänstern och nu var det högern. Sedan ser jag bollen gå in i mål och känslan går knappt att beskriva. Man försöker alltid göra mål och när det blir så fint är det en extra kick. Jag visste knappt var jag var, säger forwarden.

Hur upplevde du reaktionen från läktaren?
- Otrolig. Det är därför jag lämnade min matchtröja och min kaptensbindel där efter matchen, för att tacka för deras stöd. Vi ska absolut inte klaga på fansen, det enda vi kan vara missnöjda med är att vi gjorde en dålig halvlek mot Ukraina. Men ingen är perfekt, och vi lär oss av våra misstag.

Hur var det att springa fram till supportrarna efter slutsignalen?
- Jag ville komma dit och få kontakt, men det har jag känt att jag haft under hela turneringen. Deras engagemang är tillräckligt för att göra en motiverad. Jag ville bara tacka dem för allt de gett oss hela EM.

Ibrahimovic tycker att Blågult visade styrka genom att tända till trots att matchen egentligen var betydelselös rent sportsligt. Att slå ett Frankrike som behövde vinna gruppen för att slippa Spanien i kvartsfinalen är ett tecken på hög moral, anser han.
- Det var inget de hade räknat med. Inte alls. Vi kommer upp i vår nivå, precis som jag tycker att vi gjorde mot England. Blickar man tillbaka på hela EM var det småsaker som kostade oss avancemanget, säger Ibrahimovic.

Vad betyder det att vinna med tanke på VM-kvalet som väntar?
- Mycket. Det här är början på en ny framtid. Vi har spelarna som krävs för vår spelidé och det ser man i dag.

Tänker du följa resten av EM?
Nej.

Publicerad 2012-06-20 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons