Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Zlatan: "Målet var det enda som var bra idag"

Zlatan Ibrahimovic var den store hjälten mot Ungern. Mot Malta hade han precis som övriga svenska spelare svårt att glänsa och efteråt var Barcelonaproffset självkritisk efter den blågula insatsen.

- Det enda som var bra idag var målet. Men synd att vi gör målet så sent i matchen. Hade vi gjort det tidigare, hade vi öppnat upp matchen, säger han till TV4 efter matchen.

Malta ställde till rejäla problem för blågult som hade stora problem att dyrka upp ö-lagets kompakta försvarsspel. Det höga tempot och den härliga spelglädjen som fanns mot Ungern var som bortblåst mot Malta. Och ju längre matchen pågick, desto mer växte maltesernas självförtroende när de såg att de kunde vara på väg mot en poäng.
- Blir tyngre och tyngre ju mer tiden går. Vi ska göra mål mycket tidigare i matchen. Men vi vinner matchen och det är positivt och vi får tre poäng med oss, säger Ibrahimovic.

Det enda som fanns kvar från matchen mot Ungern var tålamodet att fortsätta försöka trots att det såg så trögt ut offensivt och Zlatan var faktiskt inblandad i Sveriges segermål, då det var han som skarvade Rasmus Elms inkast vidare i straffområdet, där Marcus Berg dök upp vid den bortre delen och sköt mot det maltesiska målet.
- Vi får inte ge upp innan matchen är slut och det fick vi bevis på när vi mötte Ungern senast, fortsätter Ibrahmovic.

Segern gör att Sverige är bara två poäng bakom Danmark innan danskarnas möte på ondsagskvällen med Albanien. Hoppet lever fortfarnade för Lars Lagerbäcks landslag och det går inte att ta miste på hur viktig matchen blir mot Danmark i Köpenhamn.
- Blir en spännande match mot Danmark och hoppas vi får med några resultat från onsdagskvällens matcher, summerade Ibrahimovic innan han återvände till omklädningsrummet.

Publicerad 2009-09-09 kl 21:20
Annons
Annons
Annons