POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

TV: Zlatans staty invigdes i Malmö: ”En symbol för att allt är möjligt”

Foto: Bildbyrån/TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se delar ur presskonferensen innan statyns invigning i spelaren ovan.

I dag invigdes statyn på Zlatan Ibrahimovic i Malmö.
På presskonferensen innan invigningen menade ikonen att statyn var ett bevis på att alla har
- Den här statyn blir det en symbol för att allt är möjligt, säger Ibrahimovic.

På tisdagen var det dags för invigningen av statyn av Zlatan Ibrahimovic utanför Stadion i Malmö. Skulpturen är över 3,5 meter hög och gjord i brons av skulptören Peter Linde.

- Naturligtvis är det en stor dag för mig, en stor stund. Efter 20 år som professionell fotbollsspelare är det där allt cirkeln sluts, med en staty. All uppskattning jag har fått som spelare. Det finns spelare som vinner troféer, det finns spelare som får statyer och sen finns det spelare som får statyer och vinner troféer, säger Ibrahimovic.

Zlatan, som gjorde 62 mål på 116 landskamper för Sverige, menar att han är oerhört hedrar över statyn och menar att det är ett bevis på att hårt arbete lönar sig. Han säger även att så långe man tror på sig själv, har självförtroende och en stark vilja så kan man uppnå vad man vill.

- Den här statyn blir det en symbol för alla där ute som inte känner sig välkomna, som känner att de inte passar in, som känner att de inte är som alla andra att allt är möjligt. Jag är ett bevis på det, för om jag kan göra det kan vem som helst göra det. Jag är inte mer speciell än någon annan, säger anfallaren.

- Om personer där ute känner att de behöver energi kan de komma till statyn så får de energi. De kommer känna vibrationen av att allt är möjligt.

Vidare tackade han Svenska Fotbollförbundet, Malmö Stad och skulptören Peter Linde, för att de tillsammans gjort statyn utanför Stadion en verklighet. Till sist

- Jag har haft en lång karriär och jag vet inte var den kommer att sluta. Men jag kommer att fortsätta så länge jag kan. Men den här stunden är overklig, säger Zlatan.

Publicerad 2019-10-08 kl 15:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå