POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Två U19-spelare i Syrianska döms för försök till matchfixning

Foto: Bildbyrån.

Två spelare från Syrianskas U19-lag har funnits skyldiga till försök till matchfixning.
De båda fälldes för givande om muta.
- Båda dömdes i dag, säger Jessica Åkerlind vid Södertälje Tingsrätt till Fotbollskanalen.

Under 2017 inleddes misstankarna om försök till matchfixning mot två spelare från Syrianskas U19-lag. Det var i samband med en U19-match, som två spelare i Syrianska, varav en har lämnat föreningen, erbjöd en lagkamrat pengar för att påverka utgången i matchen.  

På torsdagen kom så domen - båda döms för givande om muta. 

- Det stämmer, det blev fällande dom och den kom i dag. Det blev en villkorlig dom, säger Jessica Åkerlind vid Södertälje Tingsrätt till Fotbollskanalen.

Vid rättegången dök varken spelarna, anhöriga eller någon från Syrianska upp. Anmärkningsvärt, menar polisen Fredrik Gårdare.

- Det är väldigt förvånande att inte föräldrar till inblandade eller andra vårdnadshavare var närvarade när båda utsattes för förhör. Eller att inte föreningen var det. Det är ändå fyra-fem ungdomar det handlar om. Det förvånar mig, säger Gårdare.

Båda spelarna, som i dag är 18 och 19 år gamla, ska betala 800 kronor till brottsofferfonden.

I domen går det även att utläsa att Riksidrottsnämnden tills vidare stänger av spelarna från "deltagande i tävling och uppvisning samt utövande av uppdrag inom samtliga idrotter". Det gäller fram till att Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd har beslutat i frågan. 

Båda U19-spelarna förnekade brott och kan, fram till den 27 september 2018, överklaga domen till Svea hovrätt. 

När Fotbollskanalen når Syrianskas sportchef Can Melkemichel, så berättar han att styrelsen kommer att gå vidare med frågan och vidta eventuella åtgärder. 

- Jag har egentligen inte så mycket att säga. Jag har inte sett eller läst domen själv, så jag hänvisar fortfarande till vad vi sagt tidigare. Innan dess kan jag inte uttala mig. Jag sitter inte i styrelsen, men jag vet att styrelsen kommer att sätta sig ner angående det och kommer sedan att komma med ett uttalande på hemsidan angående det, säger Syrianskas sportchef Can Melkemichel till Fotbollskanalen. 

- Det är en fråga för styrelsen kring vilka åtgärder som kommer att tas och sedan får vi se vad de kommer fram till, fortsätter han. 

Varför var det ingen från klubben som närvarade vid rättegången?
- Varför ingen var på plats är inget jag kan svara på, men folk har väl jobb att gå till, så det är väl inte så konstigt ändå, säger Melkemichel. 

Fotbollskanalen har sökt styrelsemedlemmar i Syrianska. 

Publicerad 2018-09-06 kl 11:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå