Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
31v

Två ungdomsspelare i Syrianska åtalade för matchfixning: "Oerhört allvarligt"

Foto: Bildbyrån.

Två spelare från Syrianska åtalas för matchfixning efter att försökt muta en lagkamrat i samband med en U19-match mot Huddinge.
- Det här är ju ett fenomen som har uppkommit som ett resultat av att vissa spelbolag i världen tillåter vadhållning på barnidrott, säger åklagare Thomas Forsberg till LT

I december förra året stängde svenska fotbollförbundet av en ungdomsspelare i Syrianska för att ha spelat på sin egen match. Och nu ställs två lagkamrater inför rätta, åtalade för givande av muta, rapporterar LT.

I samband med en U19-match mot Huddinge, ska de två spelarna varav en har lämnat klubben, ha erbjudit en lagkamrat pengar för att påverka matchutgången. Åklagare Thomas Forsbergs bevis bygger på vittnesmål och inspelade ljudfiler och båda spelarna nekar till anklagelserna.

- Det är barnidrott det handlar om. Barn som spelar fotboll. Barn som ägnar sig åt betting och släktingar som ägnat sig åt betting på matcherna barnen spelar. Det här är ju ett fenomen som har uppkommit som ett resultat av att vissa spelbolag i världen tillåter vadhållning på barnidrott. Det är det som det här visar. Sedan vet man inte orsak och verkan, varför det har blivit så här, säger åklagaren Thomas Forsberg till LT:

Ärendet uppkom när Stefan Fredriksson, som tidigare tränade Syrianskas U19-lag, fattade misstankar om lagets prestationer. Kort därefter lämnade Fredriksson Södertälje-klubben men Syrianska har tidigare nekat till sambandet mellan de två händelserna.

Åklagare Thomas Forsberg om bevisläget.

- Det handlar om man tror på tränarens uppgifter. Tränaren vände sig ju till klubben och resultatet av det var att han fick sparken. Jag vill inte närmare gå in på detaljerna om vad barnen har sagt. Man får följa rättegången i den mån den blir offentlig. En av dem nekar till att det är han som är inspelad, så kan jag säga, säger han till LT.

– Jag vet inte hur utbrett det här kan vara. Men genom att man tillåter betting på barnidrott finns det en uppenbar risk att det här kan hända på många ställen i landet. Det är oerhört allvarligt och ett hot mot idrottsrörelsen.

Publicerad 2018-06-08 kl 16:35
Annons
Annons
Annons