Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
26v

U17-landslaget självsäkert inför Italien: "Spelar ingen roll vad de heter"

Foto: Bildbyrån.

Sverige slog Portugal och avancerade till slutspel.
Nu väntar Italien i kvartsfinal för U17-landslaget.
- De är italienare och kommer att göra allt möjligt för att störa oss, säger Samuel Ohlsson till förbundets hemsida.

Efter segern mot Portugal i den sista gruppspelsmatchen väntar för Sveriges U17-landslag Italien i kvartsfinal under söndagen. Italien vann sin grupp före England efter att landslaget, precis som Sverige, vunnit två och förlorat en av de tre matcherna.

I det svenska lägret är självförtroendet på topp inför kvarten.

- Känslan är bra. Det är en positiv känsla absolut. Vi slog Portugal som är ett av dem bästa lagen här. Vi går in med känslan att vi kan slå Italien. Det spelar ingen roll vad de heter. Sverige har ju slagit ut Italien förut i olika sammanhang. Vi ska göra allt vi kan för att också göra det. Det känns bra. Laget är otroligt laddat. Vi kanske bara får den här chansen en gång i livet. Alla är villiga att ta den, säger Samuel Ohlsson till förbundets hemsida.

På frågan vad han tror blir extra viktigt mot just Italien, säger Ohlsson:

- Tålamod. De är italienare och kommer att göra allt möjligt för att störa oss. Det är ett mycket bra lag och har en extremt bra första press. Det gäller att vi vågar spela oss ur den och sen tar det därifrån. Ta chanserna när de kommer. Sätta defensiven är också extremt viktigt. Släpper man in mål mot dem blir det jobbigt för de är bra defensivt.

Målvakten Simon Andersson har hållit nollan i två av de tre matcherna som Sverige spelat.

- Det känns som att allt är möjligt. Bara vi gör det vi bestämmer oss för att göra har vi minst lika stor chans som Italien har att vinna. De är garanterat ett bra lag och det är vi också. Det kommer säkert att bli en bra match, säger han.

Publicerad 2018-05-13 kl 07:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons