Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U19-lagkaptenen om EM-kvalet: "Vi känner varandra som i ett klubblag"

Foto: TT

Elias Andersson var mittfältsankaret och lagkaptenen under succémästerskapet i U19-VM 2013. 19-åringen menar att den goda stämningen talar för landslaget.
- Vi vet vad alla har för styrkor, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Andersson var en av nyckelspelarna under U17-lagets succé-VM och fick även spela nio matcher för Helsingborgs IF i allsvenskan i fjol. Nu är dock 19-åringen utlånad till Varbergs BoIS i Superettan för att få speltid som seniorspelare. Elite Round kommer därmed välkommet för mittfältaren som är positiv inför matcherna som väntar.

- Jo men det känns bra. Det är hemmaplan så det kan inte bli så mycket bättre faktiskt. Det skulle varit i Skåne bara men man kan inte få allt (skratt). Det är alltid kul att vara med grabbarna och det känns som ett klubblag då vi känner varandra så väl. Vi vet vilka styrkor vi alla har och hur vi ska utnyttja dem. Det är bra grabbar hela högen, säger Andersson.

Vad tänker du kring din utlåning till Varberg och hur mycket betydde förra årets matcher i allsvenskan?

- Jag känner väl att jag behöver lite mer speltid och det tror jag verkligen att jag kan få i superettan hos Varbergs Bois. Jag vill utveckla mitt spel ännu mer för ju mer speltid man får, ju bättre är det ju så det kommer nog bli bra tror jag, säger lagkaptenen.

- Spelet i allsvenskan gav mig mycket. Farten och det defensiva liksom, att varje minut man får spela på planen i allsvenskan verkligen ger något både offensivt, defensivt, mentalt och hela den biten, säger lagkaptenen.

Landslagets succéer i EM och VM 2013 gick inte obemärkt förbi hos det svenska folket, men Elias Andersson menar att det per automatik inte behöver innebära att man kommer spela en mer offensiv fotboll i detta kval trots hemmaplan. Spelidén är inte det viktigaste, utan att man vinner matcherna.

- Vi försöker ju göra allt för att slå motståndarna liksom. Om det är att spela mer snabbare och offensivare fotboll för att vinna gör vi förstås det, men är det så att vi ska satsa på kontringar som vi gjorde för två år sedan är det väl det som gäller. Vi går ju för att vinna matcher så det är det vi siktar på först och främst men självklart är det roligare att spela en fin fotboll, säger Elias Andersson till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-26 kl 07:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons