POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U19-lagkaptenen om hur man ska stoppa Ryssland: "Det är bara att tugga och köra"

Elias Andersson menar att det bara handlar om att ge järnet i den sista matchen med succégänget mot Ryssland.
- Det är bara att tugga och köra, säger 19-åringen till Fotbollskanalen.

Lagkaptenen vilade under morgonträningen för att vara redo inför sista matchen mot Ryssland i Elite Round på tisdag. Han betonade att man kommer göra allt för att avsluta äventyret med en positiv känsla. Som de flesta av medspelarna påpekar Andersson att flytet inte var på deras sida i matchen mot Belgien.

- Man kan väl säga att marginalerna inte var på vår sida. Det var ju några straffar också som vi kunde fått. Vi gör en bra första halvlek och har chanser att göra mål. Sedan är det ett missförstånd vid första målet och man får ta av hatten för han som gör andra målet, det är riktigt bra.

Belgiens förbundskapten var inne på att första målet var avgörande, håller du med?
- Det hade vi lite på känn liksom att vi tog upp det lite innan, om att vi inte behövde gå framåt direkt. De behövde också vinna för att gå vidare och vi vet att vi är ett farligt kontringslag.

- Har vi "Valle" (Valmir Berisha), "Shkelle" (Shkelqim Krasniqi) och Carlos (Strandberg) där uppe, vet man att de kan avgöra så vi hade inte bråttom. Sedan håller jag med Belgiens förbundskapten som han sa att hade vi gjort första målet, så tror jag att vi hade vunnit. Det är så små marginaler vilket är sjukt, säger mittfältaren.

Laget kommer att diskutera hur man ska besegra Ryssland imorgon och Andersson betonar att man kommer göra allt för att avsluta Elite Round snyggt.

- Vi har mött Ryssland innan en gång och vi gjorde en jättebra match defensivt verkligen. Vi låg rätt trots en man utvisad i början på andra halvlek liksom så ... Nej men vi vet att det är ett väldigt bra lag vi kommer möta och de vill ju säkra med tre pinnar, men vi ska göra allt för att stoppa dem. Vi vill också ta tre poäng sista matchen och avsluta med en seger.

- Det är bara att köra. Det är ändå sista matchen så det är bara att tugga på. Sedan vet vi att vi har en lång och fin säsong framför oss med många matcher. Det skulle vara fint att börja med en trepoängare redan nu och sedan bara ta med det till klubblaget, säger Elias Andersson till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-30 kl 18:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå