Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U21-bossen om krocken: "Hoppas åka med bästa laget"

England kan ställa upp med ett ”dream team” i U21-EM. Roy Hodgson kommer inte stå i vägen. U21-bossen Håkan Ericson hoppas han får samma möjlighet.
– Jag hoppas vi kan åka dit med bästa laget, säger Ericson till fotbollskanalen.se.

Det är mer än sex månader till sommarens stora höjdpunkt. U21-EM i Tjeckien. Bara fyra dagar innan mästerskapet drar igång spelar Erik Hamréns landslag EM-kvalmatch mot Montenegro.

Det innebär att ett antal spelare är aktuella för båda landslaget. En minst sagt prekär situation.

England, som spelar i samma grupp som Sverige i U21-EM, har samma problem. Under onsdagen uttalade sig förbundskapten Roy Hodgson i ärendet.

– Det är väldigt enkelt. Efter det att Gareth Southgate (förbundskapten England U21) har valt sina spelare så kommer jag välja mina. Jag tar det som blir över, säger Hodgson enligt The Mirror.

Ett besked som innebär att England kan ställa upp med spelare som Raheem Sterling, Alex Oxlade-Chamberlain, Ross Barkley och Jack Wilshere mot Sverige i U21-EM.

I Erik Hamréns senaste landslagstrupp fanns fem U21-spelare med. John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Branimir Hrgota, Filip Helander och Emil Krafth.

Spelare som är nyckelspelare i ett kommande U21-EM. När fotbollskanalen.se ringer upp Håkan Ericson berättar han hur det fungerar i Sverige.

– Generellt sätt är det alltid så att a-landslaget går före när det gäller tävlingsmatcher. Sen har vi väldigt tät kontakt och Erik är väldigt resonabel. Det är svårt att spekulera och det hinner hända mycket på ett halvår. Hur mycket kommer mina spelare utvecklas? Kommer de vara tänka startspelare hos Erik eller avbytare? säger Ericson.

U21-landslaget har en begränsad förberedelsetid inför mästerskapet och det innebär att den skulle förkortas avsevärt för de spelare som är med i a-landslaget.

– Rent logistiskt spelar vi fyra dagar efter Montenegro. Det är en värdering jag får göra. Om en spelare är med i a-landslaget, är jag då beredd att plocka in den spelaren som inte varit med under förberedelserna. Det beror på vilket behov vi har.

Vad Håkan Ericson vill är det dock inget tvivel om.

– Jag hoppas vi kan åka dit med det bästa laget. Men jag vet samtidigt min roll och vad vi har i U21 gentemot a-landslaget och det finns inga som helst tveksamheter.

Men din goda relation med Erik måste vara en fördel?

– Ja, visst är det så. Vi har samarbetat väldigt mycket. Det kommer inte bli några konflikter.

Det finns inga regler när det gäller registrering så att en spelare inte får spela i båda landslaget under så kort tid?

– Nej, det gör det inte. Det har det inte varit förut. I det här EM-kvalet satt Arkadiusz Milik på bänken i a-landslaget, sen flög han till U21-landslaget och startade mot oss.

Spelare som just nu är aktuella för båda a-landslaget och U21-landslaget:

John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Filip Helander, Emil Krafth, Branimir Hrogta.

Sveriges spelschema i U21-EM:

Italien, 18 juni

England, 21 juni

Portugal, 24 juni

Publicerad 2014-11-20 kl 11:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons