Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U21-landslagets väg till OS kan bli tuffare – England kan slåss om platserna

Foto: Scanpix

U21-laget firar efter bragdsegern mot Frankrike.

Sveriges chanser att nå OS såg stora ut när England meddelade att de inte konkurrerar om en OS-plats. BBC uppger dock att FA trots allt har skickat en officiell begäran om att delta i Rio.
- Klart det minskar chanserna, säger U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

När England vann mot Kroatien i U21-playoffet innebar det inte bara att landet tog sig till mästerskapet som spelas i Tjeckien i sommar. Det innebar även en större chans för resterande nationer att ta sig till OS, där U21-mästerskapet fungerar som ett kval där semifinallagen får platserna.

England hade tidigare meddelat att man inte hade tänkt ställa upp med ett lag i Rio-OS 2016, vilket skulle gjort resan till Brasilien lättare för Sverige. Anledningen är att om England avancerade till semifinal i U21-EM och inte blågult skulle det svenska laget vid en tredjeplats i gruppen via ett playoffmöte ändå kunna avancera till OS.

Nu uppger BBC att FA trots allt har skickat en offciell begäran till Fifa om att få delta i OS. Och om den godkännes innebär det sedermera att en semifinal-plats är ett måste för att nå Rio.

Förbundskaptenen Håkan Ericson påpekar att det blir en tuffare väg, men förutsättningarna är inget man kan påverka utan kommer jobba efter samma mål man har haft sedan innan.

- Rent konkret innebär det ju att om England kommer etta eller tvåa i gruppen blir det ingen playoff-match till OS, det är liksom det opraktiska som det innebär. Det är något som är utanför vår kontroll så det är inte mycket man kan göra åt. Det gäller att ta sig till semifinal både för turneringens skull och OS skull. Och även om chanserna självklart minskar är det förutsättningarna man får anpassa sig efter, säger Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-03 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons