Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U21 slickar såren och lovar bättring

A-landslaget i fotboll gjorde sig redo för Liechtenstein. U21-spelarna i Halmstad slickade såren efter 0—2-matchen mot Frankrike i playoff till EM.

- Känslan är svidande, säger förbundskaptenen Håkan Ericson.

 

- Vi kommer hem med ett sämre resultat än vad vi tycker vi var värda men det som är positivt är att vi ändå tycker att vi gjorde en bra match, säger Håkan Ericson.

Det är på Örjans vall som det svenska U21-laget på tisdag kväll ska försöka vända tvåmålsunderläget mot ett Frankrike som inte förlorade en enda match under den långa kvalserien.

Förutom ett extremt skickligt kantspel sitter en stor del av den franska styrkan i hörnor, frisparkar och straffar. Totalt under kval och playoff har de gjort 30 mål och 16 av dem har kommit på fasta situationer. Målen i fredags kom efter straff och hörna.

- I och med att de är så bra på kanterna blir det att man trycker ut dom och då blir det ofta hörnor eller frisparkar, säger Ericson.

- Nu behöver vi gambla lite eftersom vi måste göra tre, men inte blotta oss för mycket.

Det som talar för Sverige är att respekten är borta, att Örjans vall blivit lite av en turarena och att man trots allt skapade en del möjligheter i bortamatchen.

- Matchen lever, säger Håkan Ericson.

- Men 0—1 hade varit ett mer acceptabelt resultat.

 

Publicerad 2014-10-12 kl 16:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons