Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U21:s mardrömsbesked: Helander skadad

Foto: Scanpix

Filip Helander.

Här är beskedet Håkan Ericson inte vill ha.
Filip Helander är skadad och riskerar att missa mötet med Frankrike.
- Vi har valt att förbereda en alternativ startuppställning, säger Håkan Ericson till fotbollskanalen.se.

Sverige U21 tränade under måndagen i regnet på plan 1 vid Halmstad Arena. Det var lagets sista träningspass inför playoff-returen mot Frankrike på Örjans Vall. Då fick förbundskaptenen Håkan Ericson ett besked han inte vill ha. Mittbacken Filip Helander klev av träningen med en fotskada.
– Filip är ett frågetecken. Han har problem med en fot som han skadade på matchen (borta mot Frankrike) och kände av på träningen igår. Vi har valt att förbereda en alternativ startuppställning, säger Håkan Ericson till fotbollskanalen.se.

Hur stor är chansen att han kan spela?
– Nej, det vill jag inte uttala mig om, men självklart finns det en stor chans att han inte kan vara med. Det är en stukning och det är 36 timmar kvar till match och sånt kan lägga sig snabbt. Det var en försiktighetsåtgärd i dag och vi har kollat en alternativ uppställning. Vi ska vara 100 förberedda imorgon.

Håkan Ericson vill dock inte ge upp hoppet om MFF-backen.
– För mig är Filip så duktig så kan han spela så ska han spela. Jag vill jättegärna ha med honom.

Sedan tidigare har en annan mittback, Sebastian Holmén, lämnat truppen med en knäskada och han är inte aktuell för spel mot Frankrike.
– På sista fyra åren har jag blivit Sveriges bästa tränare på återbud och skador. Det tar tre och en halvminut, sen kommer jag över besvikelsen. Sedan funderar jag på en lösning och sätter mig med ledarteamet och lägger fram två alternativ. Vi tar ett beslut om hur ska göra och så går vi vidare. Det är det enda sättet att hantera det.

Med Sebastian Holmén på skadelistan och Filip Helanders osäkra skadestatus tyder det mesta på att det blir Joseph Baffo som bildar mittlås med kaptenen Alexander Milosevic imorgon.
– Det är såklart att det kändes bra nu senast med Filip och han är en riktigt bra spelare. Det är klart det är skillnad när man spelat in sig med en spelare. Men det är väl så fotbollen är, det byts mycket och det kommer alltid spelare in och ut. Jag får bara fortsätta spela mitt spel och ta lite mer ansvar, säger AIK-backen till fotbollskanalen.se.

Filip Helander var bara med på träningens första hälft under måndagen och åkte därefter till hotellet när det blev mer närkampsorienterade övningar. Men beslutet om Helander kan spela eller inte tas först på matchdagen.
– Smärtan får avgöra. Vi har en matchvärmning imorgon då vi kan provocera och testa. Jag hoppas fortfarande på Filip.

Utöver Filip Helander, Alexander Milosevic och Joseph Baffo finns också Benfica-mittbacken Victor Nilsson Lindelöf att tillgå.

Sverige förlorade det första mötet med 2–0. Returen spelas i morgon 20.00 och sänds i TV12 och på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-13 kl 14:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons