Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Fifa inför ersättning till klubblagen

Sverige (dam)

Spelarna har protesterat högljutt.
Och enligt Aftonbladet kommer nu de svenska klubbarna få ersättning för spelare som är iväg på VM nästa år.

Foto: Bildbyrån.

På torsdagen gick namnsponsorn till damallsvenskan, Obos, ut med att man kommer att betala 75 000 kronor till de damallsvenska klubbarna för varje svensk eller norsk spelare som tas ut i nästa års VM.

I dagsläget är ersättningen från Fifa noll kronor, vilket kan jämföras med just 75 000 kronor per spelare och dag som Fifa ger till herrklubbarna – men enligt uppgifter till Aftonbladet kommer det inom kort att förändras.

Tidningen skriver att en ny lösning kan vara på plats i oktober, en lösning där mer pengar i så fall skulle skjutas till. Enligt Aftonbladet skulle det innebära att det införs just en ersättning till klubbarna för spelarna som är iväg på mästerskap.

ANNONS

Hans Hulman är presschef på Fifa och han bekräftar för tidningen att ersättningen kommer att höjas, dock vill han inte gå in på förändringarna i detalj.

- Man vill ha en väsentlig ökning av den tidigare potten. Sedan handlar det om hur man paketerar den, säger han till tidningen.

Hultman säger samtidigt att införandet av ersättning till klubbarna inte är en helt enkel process.

- Det finns nationer som kvalar in till VM men inte har spelarna i de egna landet eller i sina klubbar. De vill naturligtvis hellre se att förbundet får en påse pengar som de kan investera i den inhemska damfotbollen, säger Hultman.

Förutom ersättningen till klubbarna har spelarna i damlandslaget även reagerat på det faktum att Fifa betalade ut runt 80 miljoner kronor till förbundet för herrarnas avancemang till VM, men att damernas avancemang inte gav en krona.

ANNONS
Publicerad 2018-09-20 kl 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto