POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

Uppgifter: Misstänkte utlandsproffsets förklaring - vännen skulle köpa exklusiv klocka

Foto: Bildbyrån.

Ett svenskt utlandsproffs greps i lördags på Arlanda misstänkt för penningtvättbrott, enligt uppgift till Fotbollskanalen.
Enligt uppgifter till Expressen ska 30-åringen i förhör uppgett att pengarna, som vännen ertappades med, skulle användas för ett exklusivt klockköp.

I lördags förmiddag grep polisen en man i 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern på Arlanda flygplats. Personerna greps på olika platser på flygplatsen och med drygt 30 minuters mellanrum. Männen försökte båda passera säkerhetskontrollen med stora summor pengar på kroppen och i bagaget för att föra ut pengarna från landet. Enligt uppgift till Fotbollskanalen är den 30-årigen mannen ett svensk utlandsproffs och båda männen är misstänkta för penningtvättbrott.

Enligt Expressen har nu utlandsproffset i förhör uppgett att den andre gripne mannen är vän till honom. I förhör ska han också berättat att han gett en stora summa pengar till vännen för ett exklusivt klockköp utomlands. Tidningen skriver vidare att den misstänkte 30-åringen i förhör berättat att han inte sällan handlar med exklusiva klockor och att männen hade tät kontakt före gripandet. I förhör ville utlandsproffset inte svara på var pengarna exakt kom ifrån, enligt Expressens uppgifter. Vidare skriver tidningen att polisen hyser vissa tvivel om utlandsproffsets berättelse.

Aftonbladet har tidigare rapporterat att den ena personen ska ha haft 150 000 pund i ena jackfickan, drygt 1,9 miljoner svenska kronor. Männen är inte längre frihetsberövade.

Publicerad 2019-04-11 kl 08:18
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå