Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Svanberg lämnar truppen och ersätts av Karlsson - Sverige har fått längre tid på sig av Uefa

Sverige (herr)

SEVILLA. Sverige planerar att byta ut Mattias Svanberg ur EM-truppen, enligt Aftonbladet .
Det dementeras nu av landslaget.
"Inget sådant beslut är fattat", skriver presschef Jakob Kakembo Andersson i ett sms till Fotbollskanalen.

29:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Anderssons presskonferens inför Spanien-matchen i spelaren.

Sverige har hela tiden haft till på söndag på sig att fatta ett beslut kring eventuella förändringar i truppen och på söndagens presskonferens sa Janne Andersson att han inte bestämt sig om han ska kalla in någon reserv utan att han ville avvakta fram till midnatt.

Albin Ekdal avstod lördagens träning och på söndagen sa Janne Andersson att han hoppades att Ekdal kan spela mot Spanien, men att han inte kunde ge ett definitivt besked om det. Dessutom är det fortfarande osäkert kring Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg, som båda har testat positivt för covid-19, och som missar matchen mot Spanien.

ANNONS

Nu kan Fotbollskanalen berätta att Sverige har längre tid på sig för att ta ett definitivt beslut kring truppen och Janne Andersson behöver inte lämna besked förrän i morgon.

Dessutom uppger nu Aftonbladet att Sverige planerar att byta ut Mattias Svanberg ur EM-truppen och att han ska ersättas av Jesper Karlsson. Men det är något som presschef Jakob Kakembo Andersson dementerar i ett sms till Fotbollskanalen.

"Inget sådant beslut är fattat", skriver han.

"Vi kommer att fatta ett beslut i morgon. Vi har fått mer tid på oss att vänta in saker."

Dejan Kulusevski var först med att testa positivt och enligt landslagsläkare Anders Valentin så smittades mittfältaren av en nära anhörig. Därefter smittades Svanberg, och enligt Valentin så lär Svanberg ha smittats av Kulusevski.

Vad gäller matcherna mot Slovakien den 18 juni och Polen den 23 juni i S:t Petersburg så är det ovisst kring reglerna i Ryssland. På svenska Utrikesdepartementets hemsida står det att en person "måste kunna visa upp ett negativt PCR-test direkt vid ankomst" till Ryssland och att "intyget får vara högst 72 timmar gammalt".

ANNONS

En person som genomgått en covid-19-infektion kan under en tid efter tillfrisknande få ett positivt resultat vid ett PCR-test, trots att personen inte längre är smittsam. Det kan möjligen ställa till det för Kulusevski och Svanberg inför resan till Ryssland.

När Fotbollskanalen frågar Kakembo Andersson om Kulusevski och Svanberg får lov att åka in i Ryssland så svarar han:

- Vi vet inte det än, men vi kommer att kolla upp det och fatta beslut i morgon. Vårt medicinska team har löpande kontakt med spelarna och båda mår fortsatt bra.

När landslaget var i Göteborg så var Dejan Kulusevski kvar i Stockholm medan Mattias Svanberg var isolerad i ett rum på spelarhotellet på Hisingen.

- Dejan är kvar i Stockholm. Mattias har lämnat Göteborg nu.

Att ni vill ha till i morgon på er, har det något med att göra att det blev bakslag för någon spelare på dagens träning?

ANNONS
- Nej, så har jag inte uppfattat det.
Publicerad 2021-06-13 kl 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto